Zagrejte maslinovo ulje u šerpi. Dodajte beli luk i propržite ga dok ne porumeni, oko 2-3minuta.
Iseckajte tikvice na veće kockice i dodajte u šerpu.
Posolite i pobiberite i nastavite da pržite tikvice još 3 minuta.
Dodajte 1l vode sa biljnim začinom ( ili gotov bujon od povrća) i polovinu količine graška i kuvajte na jakoj vatri 7-8 minuta, dok tikvice ne omekšaju.
Korak 2
Dodajte drugu polovinu smrznuog graška i kuvajte 1 minut, a onda ubacite i bosiljak.
Korak 3
Sklonite sa vatre i izblenidrajte potaž , koristeći blender ili štapni mikser, dok ne postane kremast.
Korak 4
Poslužite u dubljim tanjirima i preko izmrvite Perfetta sir i narendajte koricu limuna.
Po ukusu posolite i pobiberite i prelijte potaž sa nekoliko kapljica maslinovog ulja.
Sastojci
Za 6 osoba
1,2 kg Tikvice
400 g smrznutog graška
3 supena kašika Maslinovo ulje
1-2 češanj belog luka
30 g svežeg bosiljka
50 g Perfetta sira
1 komad/a limun( korica)
po ukusu soli
po ukusu Biber
1 supena kašika biljni začin razmućen u 1l vode
Priprema
Korak 1
Zagrejte maslinovo ulje u šerpi. Dodajte beli luk i propržite ga dok ne porumeni, oko 2-3minuta.
Iseckajte tikvice na veće kockice i dodajte u šerpu.
Posolite i pobiberite i nastavite da pržite tikvice još 3 minuta.
Dodajte 1l vode sa biljnim začinom ( ili gotov bujon od povrća) i polovinu količine graška i kuvajte na jakoj vatri 7-8 minuta, dok tikvice ne omekšaju.
Korak 2
Dodajte drugu polovinu smrznuog graška i kuvajte 1 minut, a onda ubacite i bosiljak.
Korak 3
Sklonite sa vatre i izblenidrajte potaž , koristeći blender ili štapni mikser, dok ne postane kremast.
Korak 4
Poslužite u dubljim tanjirima i preko izmrvite Perfetta sir i narendajte koricu limuna.
Po ukusu posolite i pobiberite i prelijte potaž sa nekoliko kapljica maslinovog ulja.
Prijatno!
Tagovi