Sastojci

Za 6 osoba

Potrebno je:

1,2 kg Tikvice

400 g smrznutog graška

3 supena kašika Maslinovo ulje

1-2 češanj belog luka

30 g svežeg bosiljka

50 g Perfetta sira

1 komad/a limun( korica)

po ukusu soli

po ukusu Biber

1 supena kašika biljni začin razmućen u 1l vode

Priprema

Korak 1

Zagrejte maslinovo ulje u šerpi. Dodajte beli luk i propržite ga dok ne porumeni, oko 2-3minuta.

Iseckajte tikvice na veće kockice i dodajte u šerpu.

Posolite i pobiberite i nastavite da pržite tikvice još 3 minuta.

Dodajte 1l vode sa biljnim začinom ( ili gotov bujon od povrća) i polovinu količine graška i kuvajte na jakoj vatri 7-8 minuta, dok tikvice ne omekšaju.

Korak 2

Dodajte drugu polovinu smrznuog graška i kuvajte 1 minut, a onda ubacite i bosiljak.

Korak 3

Sklonite sa vatre i izblenidrajte potaž , koristeći blender ili štapni mikser, dok ne postane kremast.

Korak 4

Poslužite u dubljim tanjirima i preko izmrvite Perfetta sir i narendajte koricu limuna.

Po ukusu posolite i pobiberite i prelijte potaž sa nekoliko kapljica maslinovog ulja.

Prijatno!