Maline i šećer staviti u šerpu da provri. Kada smesa provri, dodati razmućen gustin sa malo vode. Kuvati još 2 minuta i ostaviti da se ohladi pokriveno providnom folijom.
Priprema smese sa belom čokoladom
Pomešati brašno, šećer i malo vode (ili biljnog mleka) da se dobije glatka smesa. Ostatak tečnosti zagrejati do ključanja pa umešati smesu od brašna i kuvati 2 minuta. Dok je vrelo, umešati komadiće bele čokolade dok se ne istopi, pa pokriti folijom i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Umutiti margarin dok ne postane kremast pa dodati kašiku po kašiku ohlađeno pudinga od bele čokolade.
Filovanje i glazura
Filovati rozen kore prvo belim kremom, pa druga kora, potom premazati malinama i sve tako naizmenično dok se ne potroši materijal, s tim da je poslednji sloj kora.
Za glazuru pomešati šećer u prahu sa vrelom vodom pa glatku glazuru preliti preko gornje kore. Ostaviti da se ohladi i potom seći na štanglice ili kocke. Ukrasiti po želji malinama ili bobočastim voćem.
Recept za nagradni konkurs: Lagane letnje poslastice
Sastojci
Za 15 osoba
35 g brašna
265 ml biljnog mleka ili vode
160 g šećera
1 pakovanje/a Dr. Oetker Vanilin šećer
100 g posne bele čokolade
200 g margarina sobne temperature
500 g smrznutih malina
5 supena kašika šećera
40 g Dr. Oetker Gustin
250 g šećera u prahu
80 ml vrele vode
1 pakovanje/a Dr. Oetker Rozen kore
Naši proizvodi
Priprema
Priprema sloja sa malinama
Maline i šećer staviti u šerpu da provri. Kada smesa provri, dodati razmućen gustin sa malo vode. Kuvati još 2 minuta i ostaviti da se ohladi pokriveno providnom folijom.
Priprema smese sa belom čokoladom
Pomešati brašno, šećer i malo vode (ili biljnog mleka) da se dobije glatka smesa. Ostatak tečnosti zagrejati do ključanja pa umešati smesu od brašna i kuvati 2 minuta. Dok je vrelo, umešati komadiće bele čokolade dok se ne istopi, pa pokriti folijom i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Umutiti margarin dok ne postane kremast pa dodati kašiku po kašiku ohlađeno pudinga od bele čokolade.
Filovanje i glazura
Filovati rozen kore prvo belim kremom, pa druga kora, potom premazati malinama i sve tako naizmenično dok se ne potroši materijal, s tim da je poslednji sloj kora.
Za glazuru pomešati šećer u prahu sa vrelom vodom pa glatku glazuru preliti preko gornje kore. Ostaviti da se ohladi i potom seći na štanglice ili kocke. Ukrasiti po želji malinama ili bobočastim voćem.