Recept za nagradni konkurs: Lagane letnje poslastice

Sastojci

Za 15 osoba

Sloj od bele čokolade

35 g brašna

265 ml biljnog mleka ili vode

160 g šećera

100 g posne bele čokolade

200 g margarina sobne temperature

sloj od malina

500 g smrznutih malina

5 supena kašika šećera

glazura

250 g šećera u prahu

80 ml vrele vode

Kora

Naši proizvodi

Priprema

Priprema sloja sa malinama

Maline i šećer staviti u šerpu da provri. Kada smesa provri, dodati razmućen gustin sa malo vode. Kuvati još 2 minuta i ostaviti da se ohladi pokriveno providnom folijom.

Priprema smese sa belom čokoladom

Pomešati brašno, šećer i malo vode (ili biljnog mleka) da se dobije glatka smesa. Ostatak tečnosti zagrejati do ključanja pa umešati smesu od brašna i kuvati 2 minuta. Dok je vrelo, umešati komadiće bele čokolade dok se ne istopi, pa pokriti folijom i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Umutiti margarin dok ne postane kremast pa dodati kašiku po kašiku ohlađeno pudinga od bele čokolade.

Filovanje i glazura

Filovati rozen kore prvo belim kremom, pa druga kora, potom premazati malinama i sve tako naizmenično dok se ne potroši materijal, s tim da je poslednji sloj kora.

Za glazuru pomešati šećer u prahu sa vrelom vodom pa glatku glazuru preliti preko gornje kore. Ostaviti da se ohladi i potom seći na štanglice ili kocke. Ukrasiti po želji malinama ili bobočastim voćem.