Za 16 osoba
200 g Mleveni plazma keks
500 ml Mleko
120 g Šećer
2 kesica/e C Vanilin šećer
500 ml Slatka pavlaka
3 kesica/e C Želatin
1 kesica/e C Eskimko čokolada
1 kesica/e C Eskimko sa ukusom stracciatella
1 kesica/e C Eskimko sa ukusom jagode
300 ml Mleko
PRIPREMA PARFE SMESE
Odvojiti 100 ml mleka pa preliti zelatin i ostaviti da nabubri.
U preostalo mleko dodati šećer i vanilin šećer i staviti da provri.
U vruće mleko dodati nabubreli želatin,promešati i ostaviti da se ohladi do sobne temperature.
Umutiti slatku pavlaku ,pa u nju polako sipati ohlađeno mleko sa želatinom i mutiti,dok se ne dobije lep penast fil.
Fil podeliti na 4 dela.
PRIPREMA PODLOGE
Mleveni keks pomešati sa 1/4 pripremljene parfe smese.
Pripremljenu smesu rasporediti po dnu okruglog kalupa za tortu sa obručem,
PRIPREMA ESKIMKO ČOKOLADNOG FILA
Sadržaj kesice pomešati sa 100 ml mleka i umutiti.
Dodati 1/4 parfe smese i još malo mutiti.
Pripremljeni fil preliti preko podloge .
Kalup staviti u zamrzivač da se fil malo stegne,da se filovi ne mešaju.
PRIPREMA ESKIMKO STRACATELLA FILA
Dodati 1/4 parfe smese i još malo mutiti.Pripremljeni stracatella fil preliti preko čokoladnog fila.
Kalup ponovo vratiti u zamrzivač da se fil stegne.
PRIPREMA ESKIMKO JAGODA FILA
Pripremljeni jagoda fil preliti preko stracatella fila.
DEKORACIJA
Tortu dekorisati po želji.
Ja sam je ovaj put ukrasila sa malinama i komadićima čokolade.
Tortu do služenja držati u zamrzivaču.
Torta je zaista fantastična.Uživala sam ,dok sam je pravila, a još više u divnom ukusu sladoleda.
Recept za nagradni konkurs: Lagane letnje poslastice
Sastojci
Za 16 osoba
200 g Mleveni plazma keks
500 ml Mleko
120 g Šećer
2 kesica/e C Vanilin šećer
500 ml Slatka pavlaka
3 kesica/e C Želatin
1 kesica/e C Eskimko čokolada
1 kesica/e C Eskimko sa ukusom stracciatella
1 kesica/e C Eskimko sa ukusom jagode
300 ml Mleko
Naši proizvodi
Priprema
PRIPREMA PARFE SMESE
Odvojiti 100 ml mleka pa preliti zelatin i ostaviti da nabubri.
U preostalo mleko dodati šećer i vanilin šećer i staviti da provri.
U vruće mleko dodati nabubreli želatin,promešati i ostaviti da se ohladi do sobne temperature.
Umutiti slatku pavlaku ,pa u nju polako sipati ohlađeno mleko sa želatinom i mutiti,dok se ne dobije lep penast fil.
Fil podeliti na 4 dela.
PRIPREMA PODLOGE
Mleveni keks pomešati sa 1/4 pripremljene parfe smese.
Pripremljenu smesu rasporediti po dnu okruglog kalupa za tortu sa obručem,
PRIPREMA ESKIMKO ČOKOLADNOG FILA
Sadržaj kesice pomešati sa 100 ml mleka i umutiti.
Dodati 1/4 parfe smese i još malo mutiti.
Pripremljeni fil preliti preko podloge .
Kalup staviti u zamrzivač da se fil malo stegne,da se filovi ne mešaju.
PRIPREMA ESKIMKO STRACATELLA FILA
Sadržaj kesice pomešati sa 100 ml mleka i umutiti.
Dodati 1/4 parfe smese i još malo mutiti.Pripremljeni stracatella fil preliti preko čokoladnog fila.
Kalup ponovo vratiti u zamrzivač da se fil stegne.
PRIPREMA ESKIMKO JAGODA FILA
Sadržaj kesice pomešati sa 100 ml mleka i umutiti.
Dodati 1/4 parfe smese i još malo mutiti.
Pripremljeni jagoda fil preliti preko stracatella fila.
Kalup ponovo vratiti u zamrzivač da se fil stegne.
DEKORACIJA
Tortu dekorisati po želji.
Ja sam je ovaj put ukrasila sa malinama i komadićima čokolade.
Tortu do služenja držati u zamrzivaču.
Torta je zaista fantastična.Uživala sam ,dok sam je pravila, a još više u divnom ukusu sladoleda.
Tagovi