Recept za nagradni konkurs: Lagane letnje poslastice

Sastojci

Za 16 osoba

POTREBNI SASTOJCI ZA PODLOGU

200 g Mleveni plazma keks

POTREBNI SASTOJCI ZA PARFE SMESU

500 ml Mleko

120 g Šećer

500 ml Slatka pavlaka

3 kesica/e C Želatin

POTREBNI SASTOJCI ZA ESKIMKO FILOVE

300 ml Mleko

Naši proizvodi

Priprema

PRIPREMA PARFE SMESE

Odvojiti 100 ml mleka pa preliti zelatin i ostaviti da nabubri.

U preostalo mleko dodati šećer i vanilin šećer i staviti da provri.

U vruće mleko dodati nabubreli želatin,promešati i ostaviti da se ohladi do sobne temperature.

Umutiti slatku pavlaku ,pa u nju polako sipati ohlađeno mleko sa želatinom i mutiti,dok se ne dobije lep penast fil.

Fil podeliti na 4 dela.

PRIPREMA PODLOGE

Mleveni keks pomešati sa 1/4 pripremljene parfe smese.

Pripremljenu smesu rasporediti po dnu okruglog kalupa za tortu sa obručem,

PRIPREMA ESKIMKO ČOKOLADNOG FILA

Sadržaj kesice pomešati sa 100 ml mleka i umutiti.

Dodati 1/4 parfe smese i još malo mutiti.

Pripremljeni fil preliti preko podloge .

Kalup staviti u zamrzivač da se fil malo stegne,da se filovi ne mešaju.

PRIPREMA ESKIMKO STRACATELLA FILA

Sadržaj kesice pomešati sa 100 ml mleka i umutiti.

Dodati 1/4 parfe smese i još malo mutiti.Pripremljeni stracatella fil preliti preko čokoladnog fila.

Kalup ponovo vratiti u zamrzivač da se fil stegne.

PRIPREMA ESKIMKO JAGODA FILA

Sadržaj kesice pomešati sa 100 ml mleka i umutiti.

Dodati 1/4 parfe smese i još malo mutiti.

Pripremljeni jagoda fil preliti preko stracatella fila.

Kalup ponovo vratiti u zamrzivač da se fil stegne.

DEKORACIJA

Tortu dekorisati po želji.

Ja sam je ovaj put ukrasila sa malinama i komadićima čokolade.

Tortu do služenja držati u zamrzivaču.

Torta je zaista fantastična.Uživala sam ,dok sam je pravila, a još više u divnom ukusu sladoleda.