Za 2 osoba
1 Veća Tikvica
2 Kom Jaja
Po Ukusu Soli
Po Potrebi Brašna
Po Potrebi Ulja
Priprema
Tikvica oljuštite (ukoliko je baš mlada samo je operite) i izrežite na tanje kolutove. Posolite i ostavite desetak minuta da pusti tečnost.
Za to vreme umutite jaja u jedan tanjir a u drugi stavite brašno.
Svaki kolut tikvice uvaljajte u brašno pa u jaja i stavljajte na zagrejano ulje da se prže sa obe strane dok ne porumene.
Sastojci
Za 2 osoba
1 Veća Tikvica
2 Kom Jaja
Po Ukusu Soli
Po Potrebi Brašna
Po Potrebi Ulja
Priprema
Priprema
Tikvica oljuštite (ukoliko je baš mlada samo je operite) i izrežite na tanje kolutove. Posolite i ostavite desetak minuta da pusti tečnost.
Za to vreme umutite jaja u jedan tanjir a u drugi stavite brašno.
Svaki kolut tikvice uvaljajte u brašno pa u jaja i stavljajte na zagrejano ulje da se prže sa obe strane dok ne porumene.
Tagovi