Zagrejati ulje, pa na njega staviti meksičku mešavinu povrća. Preko paradajza preći tupom stranom noža, oljuštiti ga i iseći na kockice. Dodati paradajz u šerpu, naliti vodu i začiniti i pobiberiti čorbu.
Dodavanje pirinča i soka od paradajza
Kada povrća omekša dodati opran pirinač i paradajz sok. Kuvati još nekoliko minuta dok pirinač ne nabubri.
Sastojci
Za 8 osoba
300 g meksičke mešavine zamrznutog povrća
2-3 paradajza
50 g pirinča
500 ml soka od paradajza
2-3 supene kašike ulja
začin po ukusu
1 prstohvat bibera
2 l vode
Priprema
Dinstanje povrća
Zagrejati ulje, pa na njega staviti meksičku mešavinu povrća. Preko paradajza preći tupom stranom noža, oljuštiti ga i iseći na kockice. Dodati paradajz u šerpu, naliti vodu i začiniti i pobiberiti čorbu.
Dodavanje pirinča i soka od paradajza
Kada povrća omekša dodati opran pirinač i paradajz sok. Kuvati još nekoliko minuta dok pirinač ne nabubri.
Serviranje
Servirati ovu ukusnu vitaminsku čorbicu.
Tagovi