Sastojci

Za 2 osoba

Sastojci

500 g Lisnato testo

1 komad/a Jaje

100 g Krem sir

2 supena kašika C Šećer u prahu 250g

100 g Mešano bobičasto voće

3 supena kašika Džem od jagoda

200 ml Mleko

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Lisnato testo blago rastanjujem oklagijom, pa sečem na dva dela. Unutar svakog ću nožem blago zaseći po jedan pravouganik. Time ću obezbediti visoke ivice kolača koje će čuvati nadev od izlivanja.

Stavljam ih u pleh i prelazim na filovanje.

Prvo premazujem obod lisnatog testa jednim umućenim jajetom. Zahvaljujući tome će imati divnu boju i hrskavu strukturu.

Za nadev mešam krem sir i šećer u prahu dok se fino ne sjedine. Prebacujem u dresir kesu i filujem lisnato testo unutar pravougaonika.

Blago razmazujem kašikom, pa stavljam malodzema od jagoda. On mi se pokazao kao jako ukusna kombinacija sa krem sirom, ali možete staviti i neki drugi dzem. Raspoređujem malo svežih bobica, te stavljam pitice da se peku na 180°C 15-ak minuta.

Izbor sladoleda nikada nije upitan. Mutim Eskimka sa ukusom vanile i hladno mleko prema uputstvu sa ambalaže. Preručujem u sud i stavljam u zamrzivač. Ovo je najbolje uraditi dan ranije kako bi se sladoled lepo stegao.

Obožavam ovaj sladoled, tako je kremast, sa divnom aromom vanile, a priprema nikad jednostavija.

Na pečene pitice nestrpljivo stavljam po kuglu sladoleda jer jedva čekam da ih isprobam.

Tagovi