Sastojci

Za 8 osoba

Za jelo

1 kg svinjskih šnicli

1 glavica crnog luka

6-7 šargarepa

3-4 tikvice

300 ml soka od paradajza

začin po ukusu

1 prstohvat bibera

ulje prema potrebi

so po ukusu

voda za dosipanje

Priprema

Pečenje mesa

Svinjske šnicle posoliti po ukusu i kratko zapeći sa obe strane na zagrejanom ulju. Izvaditi ih iz šerpe i masnoću iz mesa iskoristiti za dinstanje povrća.

Dinstanje povrća

Crni luk iseći na kockice i dinstati uz dolivanje vode. Šargarepe oljuštiti i narendati pa dodati luku.

Dodavanje tikvica

Tikvice oljuštiti i narendati, pa pomešati sa šargarepom i lukom. Začiniti po ukusu.

Dodavanje soka od paradajza

Sipati sok od paradajza u povrće i sve dobro izmešati.

Priprema za rernu

Meso rasporediti po dnu tepsije.

Priprema za pečenje

Preliti povrćem i staviti u rernu da se peče na 200 stepeni.

Pečenje

Peći dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne ispari.

Serviranje

Servirati po želji kao glavno jelo.