Svinjske šnicle posoliti po ukusu i kratko zapeći sa obe strane na zagrejanom ulju. Izvaditi ih iz šerpe i masnoću iz mesa iskoristiti za dinstanje povrća.
Dinstanje povrća
Crni luk iseći na kockice i dinstati uz dolivanje vode. Šargarepe oljuštiti i narendati pa dodati luku.
Dodavanje tikvica
Tikvice oljuštiti i narendati, pa pomešati sa šargarepom i lukom. Začiniti po ukusu.
Dodavanje soka od paradajza
Sipati sok od paradajza u povrće i sve dobro izmešati.
Priprema za rernu
Meso rasporediti po dnu tepsije.
Priprema za pečenje
Preliti povrćem i staviti u rernu da se peče na 200 stepeni.
Pečenje
Peći dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne ispari.
Sastojci
Za 8 osoba
1 kg svinjskih šnicli
1 glavica crnog luka
6-7 šargarepa
3-4 tikvice
300 ml soka od paradajza
začin po ukusu
1 prstohvat bibera
ulje prema potrebi
so po ukusu
voda za dosipanje
Priprema
Pečenje mesa
Svinjske šnicle posoliti po ukusu i kratko zapeći sa obe strane na zagrejanom ulju. Izvaditi ih iz šerpe i masnoću iz mesa iskoristiti za dinstanje povrća.
Dinstanje povrća
Crni luk iseći na kockice i dinstati uz dolivanje vode. Šargarepe oljuštiti i narendati pa dodati luku.
Dodavanje tikvica
Tikvice oljuštiti i narendati, pa pomešati sa šargarepom i lukom. Začiniti po ukusu.
Dodavanje soka od paradajza
Sipati sok od paradajza u povrće i sve dobro izmešati.
Priprema za rernu
Meso rasporediti po dnu tepsije.
Priprema za pečenje
Preliti povrćem i staviti u rernu da se peče na 200 stepeni.
Pečenje
Peći dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne ispari.
Serviranje
Servirati po želji kao glavno jelo.
Tagovi