Staviti u veću šerpu sirće, ulje, šećer i konzervans. Ostaviti da provri pa kuvati oko 5 minuta da se sve lepo rastopi i sjedini.
priprema povrća
Zatim dodati kuvani paradajz, seckane paprike, lovor list, biber u zrnu, seckani peršunov list i seckani beli luk. Ljute paprike samo oprati i skinuti im dršku. Tako cele ubaciti u šerpu i kuvati sve zajedno oko 30 minuta na srednjoj temperatur
Sipanje u tegle
Posoliti po ukusu otprilike 3 kašike.
Sipati dok je vruće u tegle i zatvoriti novim,čistim metalnim čepom.
Recept za nagradni konkurs: Pune teglice savršene zimnice
Sastojci
Za 10 osoba
2 čaše od jogurta sirće
1 čaša od jogurta Ulje
1 kesica/e C Konzervans
300 g šećer
1 kg male okrugle ljute papričice
2 kg seckane slatke paprike
1 čen Beli luk
1 veza peršunov list
1 kesica/e biber u zrnu
3 komada lovorov list
2 l kuvani paradajz
3 supena kašika so
Naši proizvodi
Priprema
priprema marinade
Staviti u veću šerpu sirće, ulje, šećer i konzervans. Ostaviti da provri pa kuvati oko 5 minuta da se sve lepo rastopi i sjedini.
priprema povrća
Zatim dodati kuvani paradajz, seckane paprike, lovor list, biber u zrnu, seckani peršunov list i seckani beli luk. Ljute paprike samo oprati i skinuti im dršku. Tako cele ubaciti u šerpu i kuvati sve zajedno oko 30 minuta na srednjoj temperatur
Sipanje u tegle
Posoliti po ukusu otprilike 3 kašike.
Sipati dok je vruće u tegle i zatvoriti novim,čistim metalnim čepom.
Tagovi