Recept za nagradni konkurs: Pune teglice savršene zimnice
Sastojci
Za 10 osoba
slatko
180 ml
vode
1 kg
krušaka
1 kg
šećer
1 kesica/e
vanilin šećer
1 komad
Limun
Priprema
slatko
U široku, a plitku šerpu sipati šećer i vodu pa sve zajedno kuvati na tihu vatru da se šećer istopi. Povremeno pomešati. Očistiti i oprati kruške te ih iseckati na sitne kocke. Po želji kruške oljuštiti, ali ako su neprskane kora može da ostane. Šećer i vodu špinovati na umerenoj temperaturi 10-15 minuta, a onda ubaciti pripremljene i iseckane kruške. Nekoliko puta pažljivo protresti šerpu ali ne treba mešati. Slatko kuvati oko 60 minuta. U toku kuvanja povremeno skidati penu koja se stvara. Kada je slatko kuvano ubaciti limun isečen na kolutove.
punjenje teglica
Napuniti pripremljene tegle vrućom smesom. Zatvoriti tegle metalnim čepom i okrenuti ih naopako tako da stoje na čepu oko 5 minuta. Zatim ih vratiti u prvobitan položaj i odložiti na mesto predviđeno za odlaganje zimnice.
Recept za nagradni konkurs: Pune teglice savršene zimnice
Sastojci
Za 10 osoba
180 ml vode
1 kg krušaka
1 kg šećer
1 kesica/e vanilin šećer
1 komad Limun
Priprema
slatko
U široku, a plitku šerpu sipati šećer i vodu pa sve zajedno kuvati na tihu vatru da se šećer istopi. Povremeno pomešati. Očistiti i oprati kruške te ih iseckati na sitne kocke. Po želji kruške oljuštiti, ali ako su neprskane kora može da ostane. Šećer i vodu špinovati na umerenoj temperaturi 10-15 minuta, a onda ubaciti pripremljene i iseckane kruške. Nekoliko puta pažljivo protresti šerpu ali ne treba mešati. Slatko kuvati oko 60 minuta. U toku kuvanja povremeno skidati penu koja se stvara. Kada je slatko kuvano ubaciti limun isečen na kolutove.
punjenje teglica
Napuniti pripremljene tegle vrućom smesom. Zatvoriti tegle metalnim čepom i okrenuti ih naopako tako da stoje na čepu oko 5 minuta. Zatim ih vratiti u prvobitan položaj i odložiti na mesto predviđeno za odlaganje zimnice.
Tagovi