

Vrste kolačića: Tehnički i Marketing Podešavanja
Za 10 osoba
7 kg paradajz paprike
1 čen beli luk
1 veza peršunovog lišća
2 l vode
100 g šećer
125 ml Ulje
250 ml Sirće
125 g so
1 kesica/e C Konzervans
Priprema paprike
Paprike oprati, očistiti od semena i iseći na filete. U šerpu staviti vodu, ulje, sirće, šećer, so i konzervans.
Barenje paprike
Kada čorba počne da vri spustati paprike i bariti svaku po dva minuta i sa jedne i sa druge strane. Obarene paprike ređati u jednu veću šerpu dok se sve ne obare.
Slaganje paprike u tegle
Očistiti beli luk i iseckati ga sitno. Takođe i peršunov list iseckati na sitno. Ciste tegle staviti u rernu da se malo ugreju. Onda u tegle redjati red barene paprike, red seckanog belog luka, pa opet paprike pa red seckanog peršuna. Puniti tegle i na kraju svaku pritisnuti plastičnom rešetkom. Čorbu u kojoj su se paprike barile pustiti da proključa i sa vrućom čorbom napuniti tegle do vrha. Zatvoriti ih metalnim poklopcem.
Komentari
liljana
Super
tijana_v
Baš dobro!
tanja78
@snezanadjhvala!
snezanadj
Prelepo!