Sastojci

Za 10 osoba

paprika

7 kg paradajz paprike

1 čen beli luk

1 veza peršunovog lišća

2 l vode

100 g šećer

125 ml Ulje

250 ml Sirće

125 g so

1 kesica/e C Konzervans

Naši proizvodi

Priprema

Priprema paprike

Paprike oprati, očistiti od semena i iseći na filete. U šerpu staviti vodu, ulje, sirće, šećer, so i konzervans.

Barenje paprike

Kada čorba počne da vri spustati paprike i bariti svaku po dva minuta i sa jedne i sa druge strane. Obarene paprike ređati u jednu veću šerpu dok se sve ne obare.

Slaganje paprike u tegle

Očistiti beli luk i iseckati ga sitno. Takođe i peršunov list iseckati na sitno. Ciste tegle staviti u rernu da se malo ugreju. Onda u tegle redjati red barene paprike, red seckanog belog luka, pa opet paprike pa red seckanog peršuna. Puniti tegle i na kraju svaku pritisnuti plastičnom rešetkom. Čorbu u kojoj su se paprike barile pustiti da proključa i sa vrućom čorbom napuniti tegle do vrha. Zatvoriti ih metalnim poklopcem.

Komentari

Super

Odgovori

Baš dobro!

Odgovori

@snezanadjhvala!

Odgovori

Prelepo!

Odgovori