Recept za nagradni konkurs: Pune teglice savršene zimnice

Sastojci

Za 20 osoba

paradajz

50 kg Paradajz

10 supena kašika so

2 supena kašika šećer

2 kesica/e C Konzervans

20 g mleveni biber

2-3 komada paprika "šilja"

1 veza peršun lišće

1 veza celer lišće

Naši proizvodi

Priprema

Mlevenje paradajza

Pradajz oprati, očistiti pa samleti na mašini za mlevenje paradajza. Dobijeni sok od paradajza staviti u veliku šerpu. Staviti na srednju temperaturu da se kuva. Dodati po jednu vezu lišća peršuna i celera. Ubaciti oprane cele neočišćene paprike.

Kuvanje paradajza

Po želji može se staviti malo ljute paprike. Staviti šećer, biber i so. So dodavati postepeno prema ukusu.

Sipanje u flaše

Pred kraj staviti konzervans. Prokuvati još malo. Ukupno kuvati oko 90 minuta. Kada je gotovo, izvaditi papriku i lišće odmah tako vruće sipati u flaše i flašice i zatvarati metalnim čepom. Okrenuti naopako da svaka flaša stoji na čepu desetak minuta. Posle vratiti u normalan položaj.