Pradajz oprati, očistiti pa samleti na mašini za mlevenje paradajza. Dobijeni sok od paradajza staviti u veliku šerpu. Staviti na srednju temperaturu da se kuva. Dodati po jednu vezu lišća peršuna i celera. Ubaciti oprane cele neočišćene paprike.
Kuvanje paradajza
Po želji može se staviti malo ljute paprike. Staviti šećer, biber i so. So dodavati postepeno prema ukusu.
Sipanje u flaše
Pred kraj staviti konzervans. Prokuvati još malo. Ukupno kuvati oko 90 minuta. Kada je gotovo, izvaditi papriku i lišće odmah tako vruće sipati u flaše i flašice i zatvarati metalnim čepom. Okrenuti naopako da svaka flaša stoji na čepu desetak minuta. Posle vratiti u normalan položaj.
Recept za nagradni konkurs: Pune teglice savršene zimnice
Sastojci
Za 20 osoba
50 kg Paradajz
10 supena kašika so
2 supena kašika šećer
2 kesica/e C Konzervans
20 g mleveni biber
2-3 komada paprika "šilja"
1 veza peršun lišće
1 veza celer lišće
Naši proizvodi
Priprema
Mlevenje paradajza
Pradajz oprati, očistiti pa samleti na mašini za mlevenje paradajza. Dobijeni sok od paradajza staviti u veliku šerpu. Staviti na srednju temperaturu da se kuva. Dodati po jednu vezu lišća peršuna i celera. Ubaciti oprane cele neočišćene paprike.
Kuvanje paradajza
Po želji može se staviti malo ljute paprike. Staviti šećer, biber i so. So dodavati postepeno prema ukusu.
Sipanje u flaše
Pred kraj staviti konzervans. Prokuvati još malo. Ukupno kuvati oko 90 minuta. Kada je gotovo, izvaditi papriku i lišće odmah tako vruće sipati u flaše i flašice i zatvarati metalnim čepom. Okrenuti naopako da svaka flaša stoji na čepu desetak minuta. Posle vratiti u normalan položaj.
Tagovi