Luk iseći na kockice i kratko propržiti na ulju. Šargarepu oljuštiti, iseći na kolutiće i dodati luku. Naliti vodu, dodati začin i biber, pa dinstati dok šargarepa ne omekša.
Zgušnjavanje jela
Razmutiti brašno u mleku, pa uz mešanje uliti u jelo. Sitno nadeckati peršunov list i dodati u ćušpajz. Ostaviti još nekoliko minuta na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje.
Serviranje
Kada se sos zgusne poslužiti ga kao prilog uz meso.
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg šargarepe
1 glavica crnog luka
3-4 supene kašike ulja
začin prema ukusu
1 prstohvat bibera
100 ml mleka
2 supene kašike brašna
2-3 grančice peršunovog lista
Priprema
Dinstanje povrća
Luk iseći na kockice i kratko propržiti na ulju. Šargarepu oljuštiti, iseći na kolutiće i dodati luku. Naliti vodu, dodati začin i biber, pa dinstati dok šargarepa ne omekša.
Zgušnjavanje jela
Razmutiti brašno u mleku, pa uz mešanje uliti u jelo. Sitno nadeckati peršunov list i dodati u ćušpajz. Ostaviti još nekoliko minuta na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje.
Serviranje
Kada se sos zgusne poslužiti ga kao prilog uz meso.
Tagovi