Sastojci

Za 6 osoba

Za jelo

2-3 tikvice

1 glavica crnog luka

400 g zamrznutog povrća za belu čorbu

200 g pirinča

300 ml soka od paradajza

začin po ukusu

ulje prema potrebi

Priprema

Dinstanje povrća

Crni luk iseći na kockice i staviti na zagrejano ulje da se dinsta. Zatim dodati zamrznuto povrće, naliti vodu i začiniti.

Dodavanje pirinča

Posle nekoliko minuta umešati opran pirinač i nastaviti sa dinstanjem. Kada su pirinač i povrće na pola kuvani skloniti sa šporeta.

Priprema tikvica

Tikvice oljuštiti i iseći na kriške. Posoliti ih po potrebi i polovinu rasporediti na dno tepsije premazane uljem.

Filovanje

Preko tikvica rasporediti povrće sa pirinčem.

Priprema za pečenje

Prekriti ostatkom tikvica, pa preliti sokom od paradajza.

Pečenje

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Serviranje

Kada svi sastojci odmeknu jelo se može izvaditi iz rerne i poslužiti.