Za 6 osoba
2-3 tikvice
1 glavica crnog luka
400 g zamrznutog povrća za belu čorbu
200 g pirinča
300 ml soka od paradajza
začin po ukusu
ulje prema potrebi
Dinstanje povrća
Crni luk iseći na kockice i staviti na zagrejano ulje da se dinsta. Zatim dodati zamrznuto povrće, naliti vodu i začiniti.
Dodavanje pirinča
Posle nekoliko minuta umešati opran pirinač i nastaviti sa dinstanjem. Kada su pirinač i povrće na pola kuvani skloniti sa šporeta.
Priprema tikvica
Tikvice oljuštiti i iseći na kriške. Posoliti ih po potrebi i polovinu rasporediti na dno tepsije premazane uljem.
Filovanje
Preko tikvica rasporediti povrće sa pirinčem.
Priprema za pečenje
Prekriti ostatkom tikvica, pa preliti sokom od paradajza.
Pečenje
Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Serviranje
Kada svi sastojci odmeknu jelo se može izvaditi iz rerne i poslužiti.
Sastojci
Za 6 osoba
2-3 tikvice
1 glavica crnog luka
400 g zamrznutog povrća za belu čorbu
200 g pirinča
300 ml soka od paradajza
začin po ukusu
ulje prema potrebi
Priprema
Dinstanje povrća
Crni luk iseći na kockice i staviti na zagrejano ulje da se dinsta. Zatim dodati zamrznuto povrće, naliti vodu i začiniti.
Dodavanje pirinča
Posle nekoliko minuta umešati opran pirinač i nastaviti sa dinstanjem. Kada su pirinač i povrće na pola kuvani skloniti sa šporeta.
Priprema tikvica
Tikvice oljuštiti i iseći na kriške. Posoliti ih po potrebi i polovinu rasporediti na dno tepsije premazane uljem.
Filovanje
Preko tikvica rasporediti povrće sa pirinčem.
Priprema za pečenje
Prekriti ostatkom tikvica, pa preliti sokom od paradajza.
Pečenje
Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Serviranje
Kada svi sastojci odmeknu jelo se može izvaditi iz rerne i poslužiti.
Tagovi