Za 20 osoba
3 komada Pomorandže
1 komad/a Limun
600 g šećera
3 kesica/e C Limuntus
4 l vode
Korak 1
Dobro oprati voće i prokuvati u šerpi oko 15 minuta.
Onda prosuti vodu i ostaviti da se voće ohladi.
Korak 2
Prohlađeno iseći na komade i očistiti od koštica
Korak 3
Usitniti seckom ili samleti u mašini za meso.
U kašu dodati 3 kesice limuntusa i šećer, pa sve dobro izmešati
Korak 4
Dodati u kašu 4 litra vode , pa ostaviti u posudama da prenoći , ili da odstoji oko 10sati
Korak 5
Procediti sok i sipati u flaše.
Ohladiti u frižideru i može odmah da se pije.
Recept za nagradni konkurs: Pune teglice savršene zimnice
Sastojci
Za 20 osoba
3 komada Pomorandže
1 komad/a Limun
600 g šećera
3 kesica/e C Limuntus
4 l vode
Naši proizvodi
Priprema
Korak 1
Dobro oprati voće i prokuvati u šerpi oko 15 minuta.
Onda prosuti vodu i ostaviti da se voće ohladi.
Korak 2
Prohlađeno iseći na komade i očistiti od koštica
Korak 3
Usitniti seckom ili samleti u mašini za meso.
U kašu dodati 3 kesice limuntusa i šećer, pa sve dobro izmešati
Korak 4
Dodati u kašu 4 litra vode , pa ostaviti u posudama da prenoći , ili da odstoji oko 10sati
Korak 5
Procediti sok i sipati u flaše.
Ohladiti u frižideru i može odmah da se pije.
Tagovi