Za 4 osoba
1 kg mlad krompir
po ukusu so
2 supena kašika ulje
1/2 kafena kašičica slatka začinska paprika
po ukusu biber
po ukusu suvi biljni začin
po ukusu origano
po ukusu mirođija
po ukusu beli luk u granuoama
1 komad/a kesa za pečenje
Priprema:
Krompir oprati,oguliti i iseći na srednje krupne delove te staviti u odgovarajuću posudu.
Dodati so,biber,ulje,suvi biljni začin,origano,mirođiju,beli luk u granulama,slatku začinsku papriku i izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
Preručiti u kesu za pečenje,zavezati,staviti u pekač te kesu izbockati iglom ili čačkalicom na par mesta.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 45 minuta(po potrebi smanjiti temperaturu).
Pečen krompir izvaditi iz rerne,ostaviti da se prohladi,izručiti iz kese te poslužiti.
Prijatno!
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg mlad krompir
po ukusu so
2 supena kašika ulje
1/2 kafena kašičica slatka začinska paprika
po ukusu biber
po ukusu suvi biljni začin
po ukusu origano
po ukusu mirođija
po ukusu beli luk u granuoama
1 komad/a kesa za pečenje
Priprema
Priprema:
Krompir oprati,oguliti i iseći na srednje krupne delove te staviti u odgovarajuću posudu.
Dodati so,biber,ulje,suvi biljni začin,origano,mirođiju,beli luk u granulama,slatku začinsku papriku i izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
Preručiti u kesu za pečenje,zavezati,staviti u pekač te kesu izbockati iglom ili čačkalicom na par mesta.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 45 minuta(po potrebi smanjiti temperaturu).
Pečen krompir izvaditi iz rerne,ostaviti da se prohladi,izručiti iz kese te poslužiti.
Prijatno!
Tagovi