Jabuke oljuštiti i narendati. Kore podeliti na četiri dela, svaka pita se pravi od po 3-4 kore. Pomešati ulje i kiselu vodu, pa ovom mešavinom premazivati kore i ređati jednu preko druge. Na donji deo poslednje kore staviti četvrtinu narendanih jabuka, posuti sa dve kašike šećera, cimetom po ukusu, zatim četvrtinom mlevenih badema i brusnicama.
Priprema za pečenje
Uviti pitu u rolat, pa na isti način pripremiti preostale tri pite. Poslagati ih u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje i premazati ostatkom ulja i kisele vode.
Pečenje
Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći pitu dok ne porumeni.
Serviranje
Pečenu pitu pokriti mokrom krpom, pa kada se malo prohladi iseći i servirati.
Sastojci
Za 30 osoba
500 g gotovih kora
1 kg kiselih jabuka
8 supenih kašika šećera
1 kesica Dr. Oetker Mleveni cimet
100 g kandiranih brusnica
150 g badema
200 ml ulja
200 ml kisele vode
Naši proizvodi
Priprema
Izrada pite
Jabuke oljuštiti i narendati. Kore podeliti na četiri dela, svaka pita se pravi od po 3-4 kore. Pomešati ulje i kiselu vodu, pa ovom mešavinom premazivati kore i ređati jednu preko druge. Na donji deo poslednje kore staviti četvrtinu narendanih jabuka, posuti sa dve kašike šećera, cimetom po ukusu, zatim četvrtinom mlevenih badema i brusnicama.
Priprema za pečenje
Uviti pitu u rolat, pa na isti način pripremiti preostale tri pite. Poslagati ih u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje i premazati ostatkom ulja i kisele vode.
Pečenje
Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći pitu dok ne porumeni.
Serviranje
Pečenu pitu pokriti mokrom krpom, pa kada se malo prohladi iseći i servirati.
Tagovi