Sastojci

Za 30 osoba

Za pitu

500 g gotovih kora

1 kg kiselih jabuka

8 supenih kašika šećera

100 g kandiranih brusnica

150 g badema

200 ml ulja

200 ml kisele vode

Naši proizvodi

Priprema

Izrada pite

Jabuke oljuštiti i narendati. Kore podeliti na četiri dela, svaka pita se pravi od po 3-4 kore. Pomešati ulje i kiselu vodu, pa ovom mešavinom premazivati kore i ređati jednu preko druge. Na donji deo poslednje kore staviti četvrtinu narendanih jabuka, posuti sa dve kašike šećera, cimetom po ukusu, zatim četvrtinom mlevenih badema i brusnicama.

Priprema za pečenje

Uviti pitu u rolat, pa na isti način pripremiti preostale tri pite. Poslagati ih u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje i premazati ostatkom ulja i kisele vode.

Pečenje

Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći pitu dok ne porumeni.

Serviranje

Pečenu pitu pokriti mokrom krpom, pa kada se malo prohladi iseći i servirati.