U posudu za mućenje staviti: mleko, šećer, vanilin šećer,ulje, kakao, sodu bikarbonu, i na kraju brašno. Uključiti mikser i prvo najmanjom brzinom izmutiti sve sastojke, a zatim povećavati brzinu. Mutiti dva-tri minuta.
priprema fila
Kada se kora ispekla ostaviti je sa strane dok se sprema fil.U šerpicu staviti mleko, burbon šećer i šećer. Kada se šećer istopi dodati margarin i 150 g čokolade. Mešati na tihoj vatri da se sve lepo istopi i sjedini.
pečenje kolača i dekoracija
Skloniti sa vatre pa umešati kokos. Odmah tako vruće sipati preko kore i nožem lepo poravnati. Ravnomerno rasporediti kokos kao dekoraciju.
Mera je čaša od jogurta (180 ml). Testo je malo ređe, ali kada se ispeče bude baš onako kako treba. Kolač je sočan i veoma ukusan.
Sastojci
Za 8 osoba
2 čaše mleka
2 čaše šećera
2 čaše brašna
1 čaša ulja
2 kašike Dr. Oetker Kakao 80g
1 kesica/e C Soda bikarbona
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
20 supena kašika mleka
10 supena kašika šećera
125 g margarina
150 g Dr. Oetker Crna čokolada
150 g C Kokos
1 kesica/e Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
3 supena kašika C Kokos
Naši proizvodi
Priprema
priprema kore
U posudu za mućenje staviti: mleko, šećer, vanilin šećer,ulje, kakao, sodu bikarbonu, i na kraju brašno. Uključiti mikser i prvo najmanjom brzinom izmutiti sve sastojke, a zatim povećavati brzinu. Mutiti dva-tri minuta.
priprema fila
Kada se kora ispekla ostaviti je sa strane dok se sprema fil.U šerpicu staviti mleko, burbon šećer i šećer. Kada se šećer istopi dodati margarin i 150 g čokolade. Mešati na tihoj vatri da se sve lepo istopi i sjedini.
pečenje kolača i dekoracija
Skloniti sa vatre pa umešati kokos. Odmah tako vruće sipati preko kore i nožem lepo poravnati. Ravnomerno rasporediti kokos kao dekoraciju.
Mera je čaša od jogurta (180 ml). Testo je malo ređe, ali kada se ispeče bude baš onako kako treba. Kolač je sočan i veoma ukusan.
Tagovi