Sastojci

Za 8 osoba

kora

2 čaše mleka

2 čaše šećera

2 čaše brašna

1 čaša ulja

fil

20 supena kašika mleka

10 supena kašika šećera

125 g margarina

150 g C Kokos

dekoracija

3 supena kašika C Kokos

Naši proizvodi

Priprema

priprema kore

U posudu za mućenje staviti: mleko, šećer, vanilin šećer,ulje, kakao, sodu bikarbonu, i na kraju brašno. Uključiti mikser i prvo najmanjom brzinom izmutiti sve sastojke, a zatim povećavati brzinu. Mutiti dva-tri minuta.

priprema fila

Kada se kora ispekla ostaviti je sa strane dok se sprema fil.U šerpicu staviti mleko, burbon šećer i šećer. Kada se šećer istopi dodati margarin i 150 g čokolade. Mešati na tihoj vatri da se sve lepo istopi i sjedini.

pečenje kolača i dekoracija

Skloniti sa vatre pa umešati kokos. Odmah tako vruće sipati preko kore i nožem lepo poravnati. Ravnomerno rasporediti kokos kao dekoraciju.

Mera je čaša od jogurta (180 ml). Testo je malo ređe, ali kada se ispeče bude baš onako kako treba. Kolač je sočan i veoma ukusan.