Za 10 osoba
2 kg somborki ili drugih belih paprika
2 komada šargarepe
1 glavica šarlot luka
4 češnja belog luka
1 vezica peršuna
1/4 kesica/e C biber u zrnu
1 l vode
100 ml Sirće
1 supena kašika šećera
1 supena kašika soli
1 kesica/e Dr. Oetker Pikant fix kiseli
Korak 1
Oprati dobro paprike.
Iseći ih na kriške.
Iseckati šarlot luk i šargarepu na krugove, beli luk na kockice, peršun na krupno.
Korak 2
Prokuvati u vodi sirće, so i šećer .
Ubaciti paprike da se probare , ne više od 2-3minuta.
I
Korak 3
Izvaditi paprike i ostaviti da se prohlade,
Hladne ređati u tegle uz dodavanje ostalih vrsta povrća. Dobro pritiskati da se lepo popune tegle.
Korak 4
Zagrejati preliv i pažljivo po malo sipati vreo u tegle.
Sačekati da se paprike malo slegnu , pa dopuniti tegle prelivom do vrha.
Ukoliko ne koristite Dr.Oetket Pikant fix , obavezno pasterzujte pre odlaganja za zimu
Recept za nagradni konkurs: Pune teglice savršene zimnice
Sastojci
Za 10 osoba
2 kg somborki ili drugih belih paprika
2 komada šargarepe
1 glavica šarlot luka
4 češnja belog luka
1 vezica peršuna
1/4 kesica/e C biber u zrnu
1 l vode
100 ml Sirće
1 supena kašika šećera
1 supena kašika soli
1 kesica/e Dr. Oetker Pikant fix kiseli
Naši proizvodi
Priprema
Korak 1
Oprati dobro paprike.
Iseći ih na kriške.
Iseckati šarlot luk i šargarepu na krugove, beli luk na kockice, peršun na krupno.
Korak 2
Prokuvati u vodi sirće, so i šećer .
Ubaciti paprike da se probare , ne više od 2-3minuta.
I
Korak 3
Izvaditi paprike i ostaviti da se prohlade,
Hladne ređati u tegle uz dodavanje ostalih vrsta povrća. Dobro pritiskati da se lepo popune tegle.
Korak 4
Zagrejati preliv i pažljivo po malo sipati vreo u tegle.
Sačekati da se paprike malo slegnu , pa dopuniti tegle prelivom do vrha.
Ukoliko ne koristite Dr.Oetket Pikant fix , obavezno pasterzujte pre odlaganja za zimu
Tagovi