Pomešati u šerpi mleko, vodu, šećer, vanilin šećer, pirinač i ulje i staviti da se kuva. Mešati do ključanja a onda smanjiti vatru i ostaviti da se kuva još nekih 15-20 min(sve zavisi od pirinča, proverite posle ovog vremena za svaki slučaj da li je kuvan). Kad se skuva, poklopiti i ostaviti na sobnoj temperaturi da se prohladi pa izliti u činije i staviti u frižider da se dobro ohladi.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 4 osoba
500 ml Mleka
500 ml Vode
1 šolja Šećera
1 šolja Pirinač
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
Pola šoljice Ulja
1 kesica/e Cimet
Naši proizvodi
Priprema
Priprema sutlijaša
Pomešati u šerpi mleko, vodu, šećer, vanilin šećer, pirinač i ulje i staviti da se kuva. Mešati do ključanja a onda smanjiti vatru i ostaviti da se kuva još nekih 15-20 min(sve zavisi od pirinča, proverite posle ovog vremena za svaki slučaj da li je kuvan). Kad se skuva, poklopiti i ostaviti na sobnoj temperaturi da se prohladi pa izliti u činije i staviti u frižider da se dobro ohladi.
Dekoracija
Posuti cimetom.
Tagovi