Recept za nagradni konkurs: Pune teglice savršene zimnice

Sastojci

Za 12 osoba

Kuvani paradajz:

5 kg paradajza

3 supena kašika C Šećer u prahu 250g

3 supena kašika soli

1 kesica/e C Konzervans

Naši proizvodi

Priprema

Priprema paradajza:

Opran i očišćen paradajz iseći na komade i prokuvati u većoj šerpi, kako bi se odvojio od ljuske, pa ga procediti.

U oceđen paradajz dodati so i šećer i kuvati, sve dok ne počne da vri i dobije odgovarajuću teksturu.

Na kraju dodati konzervans i pustiti da se rastopi, pa sipati vruć paradajz u vruće flaše i odmah ih zatvoriti.

Najbolje je svaku flašu prevrnuti i držati ih neko vreme tako, zbog vakuma.

Takođe, u paradajz, po želji, možete dodati peršunov list ili bosiljak, ukoliko želite malo intenzivniji ukus.