Za 12 osoba
5 kg paradajza
3 supena kašika C Šećer u prahu 250g
3 supena kašika soli
1 kesica/e C Konzervans
Priprema paradajza:
Opran i očišćen paradajz iseći na komade i prokuvati u većoj šerpi, kako bi se odvojio od ljuske, pa ga procediti.
U oceđen paradajz dodati so i šećer i kuvati, sve dok ne počne da vri i dobije odgovarajuću teksturu.
Na kraju dodati konzervans i pustiti da se rastopi, pa sipati vruć paradajz u vruće flaše i odmah ih zatvoriti.
Najbolje je svaku flašu prevrnuti i držati ih neko vreme tako, zbog vakuma.
Takođe, u paradajz, po želji, možete dodati peršunov list ili bosiljak, ukoliko želite malo intenzivniji ukus.
Recept za nagradni konkurs: Pune teglice savršene zimnice
Sastojci
Za 12 osoba
5 kg paradajza
3 supena kašika C Šećer u prahu 250g
3 supena kašika soli
1 kesica/e C Konzervans
Naši proizvodi
Priprema
Priprema paradajza:
Opran i očišćen paradajz iseći na komade i prokuvati u većoj šerpi, kako bi se odvojio od ljuske, pa ga procediti.
U oceđen paradajz dodati so i šećer i kuvati, sve dok ne počne da vri i dobije odgovarajuću teksturu.
Na kraju dodati konzervans i pustiti da se rastopi, pa sipati vruć paradajz u vruće flaše i odmah ih zatvoriti.
Najbolje je svaku flašu prevrnuti i držati ih neko vreme tako, zbog vakuma.
Takođe, u paradajz, po želji, možete dodati peršunov list ili bosiljak, ukoliko želite malo intenzivniji ukus.
Tagovi