Za 4 osoba
2 konzerve tunjevine
350 g domaćeg paradajz sosa sa plavim patlidžanom
1 manja glavica crnog luka
100 g pirinča
Korak1
Obariti pirinač napola, procediti ga i ostaviti sa strane.
Ako koristite paraboiled pirinač dovoljno je da ga samo operete.
Ocediti malo ulja iz tunjevine i na njemu ispržiti iseckan luk.
Dodati tunjevinu i kratko propržiti da ispusti sok.
Dodati teglicu domaćeg sosa ( može i kupljen sos za špagete).
Ja sam koristila paradajz sos sa plavim patlidžanom iz zimnice.
Promešati i ostaviti da se krčka nekoliko minuta.
Korak 2
U sos dodati pirinač, izmešati i kuvati dok pirinač ne upije sokove iz sosa.
Korak 3
Jelo je gotovo kada pirinač upije sokove i bude potpuno skuvan.
Prijatno!
Recept za nagradni konkurs: Recepti za savršen balans
Sastojci
Za 4 osoba
2 konzerve tunjevine
350 g domaćeg paradajz sosa sa plavim patlidžanom
1 manja glavica crnog luka
100 g pirinča
Priprema
Korak1
Obariti pirinač napola, procediti ga i ostaviti sa strane.
Ako koristite paraboiled pirinač dovoljno je da ga samo operete.
Ocediti malo ulja iz tunjevine i na njemu ispržiti iseckan luk.
Dodati tunjevinu i kratko propržiti da ispusti sok.
Dodati teglicu domaćeg sosa ( može i kupljen sos za špagete).
Ja sam koristila paradajz sos sa plavim patlidžanom iz zimnice.
Promešati i ostaviti da se krčka nekoliko minuta.
Korak 2
U sos dodati pirinač, izmešati i kuvati dok pirinač ne upije sokove iz sosa.
Korak 3
Jelo je gotovo kada pirinač upije sokove i bude potpuno skuvan.
Prijatno!
Tagovi