Recept za nagradni konkurs: Recepti za savršen balans

Sastojci

Za 4 osoba

Sos:

2 konzerve tunjevine

350 g domaćeg paradajz sosa sa plavim patlidžanom

1 manja glavica crnog luka

100 g pirinča

Priprema

Korak1

Obariti pirinač napola, procediti ga i ostaviti sa strane.

Ako koristite paraboiled pirinač dovoljno je da ga samo operete.

Ocediti malo ulja iz tunjevine i na njemu ispržiti iseckan luk.

Dodati tunjevinu i kratko propržiti da ispusti sok.

Dodati teglicu domaćeg sosa ( može i kupljen sos za špagete).

Ja sam koristila paradajz sos sa plavim patlidžanom iz zimnice.

Promešati i ostaviti da se krčka nekoliko minuta.

Korak 2

U sos dodati pirinač, izmešati i kuvati dok pirinač ne upije sokove iz sosa.

Korak 3

Jelo je gotovo kada pirinač upije sokove i bude potpuno skuvan.

Prijatno!