1. U činiju dodajte mleveni keks, pistaće, koricu limuna i maslac pa dobro promešajte. Prebacite u kalup za tortu (prečnika 20 cm) čiji je obod obložen acetatnom folijom i utisnite kašikom. Odložite u frižider dok spremate voćni deo.
2. U šerpu dodajte maline, šećer i limunov sok. Kuvajte na srednje jakoj vatri oko 10 minuta (kad povučete varjačom treba da se vidi dno). Sklonite sa vatre i ostavite 10 minuta da se ohladi. Rasporedite nadjev na podlogu i vratite kalup u frižider.
3. Želatin potopite u par kašika vode i ostavite par minuta da nabubri. Zagrejte do vrenja 100 ml slatke pavlake i sklonite šerpu sa vatre. Prelijte preko izlomljene bele čokolade i ostavite par minuta. Promešajte da se čokolada otopi. Želatin kratko zagrejte da postane tečan, dodajte u smesu slatke pavlake i čokolade i promešajte. Ostavite par minuta da se ohladi.
4. U drugu činiju dodajte krem sir, sok limuna, ostatak slatke pavlake i namaz od pistaća, pa mutite 2 minuta. Ulijte smesu sa belom čokoladom i kratko izmiksajte.
5. Prebacite smjesu u kalup i stavite u frižider na hlađenje minimalno 6 sati, a najbolje preko noći.
Ukrasite seckanim pistaćima i po želji voćem pre nego što ga poslužite.
Napomene
Umesto malina možete koristiti ribizle, a umesto limuna limetu. U voćni fil možete staviti smeđi šećer.
Sastojci
Za 12 osoba
120 g Mleveni plazma keks
50 g Sitno seckani pistaći
80 g Maslac
1/2 komad/a Limun (rendana korica)
200 g Maline
80 g Šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin sweet zero
1/2 komad/a Limun (rendana korica)
1/2 kesica/e Dr. Oetker Želatin beli mleveni
2 supena kašika Voda
80 g Bela čokolada
260 ml Slatka pavlaka (biljna)
350 g Sir za kolače
150 g Namaz od pistaća
1/2 komad/a Limun (sok)
20-30 g Seckani pistaći
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
1. U činiju dodajte mleveni keks, pistaće, koricu limuna i maslac pa dobro promešajte. Prebacite u kalup za tortu (prečnika 20 cm) čiji je obod obložen acetatnom folijom i utisnite kašikom. Odložite u frižider dok spremate voćni deo.
2. U šerpu dodajte maline, šećer i limunov sok. Kuvajte na srednje jakoj vatri oko 10 minuta (kad povučete varjačom treba da se vidi dno). Sklonite sa vatre i ostavite 10 minuta da se ohladi. Rasporedite nadjev na podlogu i vratite kalup u frižider.
3. Želatin potopite u par kašika vode i ostavite par minuta da nabubri. Zagrejte do vrenja 100 ml slatke pavlake i sklonite šerpu sa vatre. Prelijte preko izlomljene bele čokolade i ostavite par minuta. Promešajte da se čokolada otopi. Želatin kratko zagrejte da postane tečan, dodajte u smesu slatke pavlake i čokolade i promešajte. Ostavite par minuta da se ohladi.
4. U drugu činiju dodajte krem sir, sok limuna, ostatak slatke pavlake i namaz od pistaća, pa mutite 2 minuta. Ulijte smesu sa belom čokoladom i kratko izmiksajte.
5. Prebacite smjesu u kalup i stavite u frižider na hlađenje minimalno 6 sati, a najbolje preko noći.
Ukrasite seckanim pistaćima i po želji voćem pre nego što ga poslužite.
Napomene
Umesto malina možete koristiti ribizle, a umesto limuna limetu. U voćni fil možete staviti smeđi šećer.
Tagovi