Sastojci

Za 12 osoba

Podloga

120 g Mleveni plazma keks

50 g Sitno seckani pistaći

80 g Maslac

1/2 komad/a Limun (rendana korica)

Voćni fil

200 g Maline

80 g Šećer

1/2 komad/a Limun (rendana korica)

Fil od pistaća

2 supena kašika Voda

80 g Bela čokolada

260 ml Slatka pavlaka (biljna)

350 g Sir za kolače

150 g Namaz od pistaća

1/2 komad/a Limun (sok)

Dekoracija

20-30 g Seckani pistaći

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

1. U činiju dodajte mleveni keks, pistaće, koricu limuna i maslac pa dobro promešajte. Prebacite u kalup za tortu (prečnika 20 cm) čiji je obod obložen acetatnom folijom i utisnite kašikom. Odložite u frižider dok spremate voćni deo.

2. U šerpu dodajte maline, šećer i limunov sok. Kuvajte na srednje jakoj vatri oko 10 minuta (kad povučete varjačom treba da se vidi dno). Sklonite sa vatre i ostavite 10 minuta da se ohladi. Rasporedite nadjev na podlogu i vratite kalup u frižider.

3. Želatin potopite u par kašika vode i ostavite par minuta da nabubri. Zagrejte do vrenja 100 ml slatke pavlake i sklonite šerpu sa vatre. Prelijte preko izlomljene bele čokolade i ostavite par minuta. Promešajte da se čokolada otopi. Želatin kratko zagrejte da postane tečan, dodajte u smesu slatke pavlake i čokolade i promešajte. Ostavite par minuta da se ohladi.

4. U drugu činiju dodajte krem sir, sok limuna, ostatak slatke pavlake i namaz od pistaća, pa mutite 2 minuta. Ulijte smesu sa belom čokoladom i kratko izmiksajte.

5. Prebacite smjesu u kalup i stavite u frižider na hlađenje minimalno 6 sati, a najbolje preko noći.

Ukrasite seckanim pistaćima i po želji voćem pre nego što ga poslužite.

Napomene

Umesto malina možete koristiti ribizle, a umesto limuna limetu. U voćni fil možete staviti smeđi šećer.