Recept za nagradni konkurs: Recepti za savršen balans

Sastojci

Za 3 osoba

Sastojci:

1 komad pilećih grudi

2 komad/a jaja

po ukusu so, ml. biber i suvi začin

1 kašičica senfa

nekoliko supena kašika brašna

nekoliko supena kašika susama

po potrebi ulja za prženje

Priprema

Priprema:

  Belo pileće meso (grudi) isecite na tanke šnicle pa ih sasvim lagano izlupajte, premažite senfom, posolite, pobiberite i začinite suvim začinom.

U jedan plići sud ili tanjir stavite susam, u jedan brašno a u jedan umućena jaja.

Svaku šniclu prvo uvaljajte u brašno, pa u jaja pa u susam i stavljejte na zagrejano ulje da se prži sa obe strane dok ne porumene.

Vadite ih i stavljajte na papirni ubrus da upiju eventualni višak masnoće, mada u suštini nije potrebno jer i ne upijaju ulje.

Poslužite uz pire krompir i salatu po izboru.