Za 3 osoba
1 komad pilećih grudi
2 komad/a jaja
po ukusu so, ml. biber i suvi začin
1 kašičica senfa
nekoliko supena kašika brašna
nekoliko supena kašika susama
po potrebi ulja za prženje
Priprema:
Belo pileće meso (grudi) isecite na tanke šnicle pa ih sasvim lagano izlupajte, premažite senfom, posolite, pobiberite i začinite suvim začinom.
U jedan plići sud ili tanjir stavite susam, u jedan brašno a u jedan umućena jaja.
Svaku šniclu prvo uvaljajte u brašno, pa u jaja pa u susam i stavljejte na zagrejano ulje da se prži sa obe strane dok ne porumene.
Vadite ih i stavljajte na papirni ubrus da upiju eventualni višak masnoće, mada u suštini nije potrebno jer i ne upijaju ulje.
Poslužite uz pire krompir i salatu po izboru.
Recept za nagradni konkurs: Recepti za savršen balans
Sastojci
Za 3 osoba
1 komad pilećih grudi
2 komad/a jaja
po ukusu so, ml. biber i suvi začin
1 kašičica senfa
nekoliko supena kašika brašna
nekoliko supena kašika susama
po potrebi ulja za prženje
Priprema
Priprema:
Belo pileće meso (grudi) isecite na tanke šnicle pa ih sasvim lagano izlupajte, premažite senfom, posolite, pobiberite i začinite suvim začinom.
U jedan plići sud ili tanjir stavite susam, u jedan brašno a u jedan umućena jaja.
Svaku šniclu prvo uvaljajte u brašno, pa u jaja pa u susam i stavljejte na zagrejano ulje da se prži sa obe strane dok ne porumene.
Vadite ih i stavljajte na papirni ubrus da upiju eventualni višak masnoće, mada u suštini nije potrebno jer i ne upijaju ulje.
Poslužite uz pire krompir i salatu po izboru.
Tagovi