Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov

Sastojci

Za 4 osoba

čorbu

1 supena kašika Brašno T-500

2-3 supena kašika Ulje

oko 1,2 l Voda

oko 0,5 l Paradajz sok

po ukusu So i začini

vezica Peršun list seckani

1 manji komad/a Crveni luk

1 komad/a Šargarepa

1 komad/a Peršun

čikove i trgančiće

250 g Brašno T-500

1 kafena kašičica So

po potrebi Voda

Priprema

Priprema čorbice, čikova i trgančića

Na ulju popržiti brašno i dodati vodu i paradajz sok. Šargarepu i peršun narendati i kuvati u čorbici. Ubaciti jedan manji luk, začine i sitno seckan peršunov list. Vi po vašem ukusu možete dodati i više paradajza. Neko voli i kašičicu šećera.

Kada se čorbica skuva ukuvati čikove i trgančiće.

Za pripremu trgančića i čikova napraviti testo od navedenih sastojaka, ne preterano tvrdo.

Od pola testa prstima trgati male trgančiće, male komadiće, može na krpu.

Od pola testa napraviti kratke valjčiće debljine malog prsta.

Ukuvati u čorbicu. Treba malo duže da se kuvaju, možda 20-30 minuta.