Na ulju popržiti brašno i dodati vodu i paradajz sok. Šargarepu i peršun narendati i kuvati u čorbici. Ubaciti jedan manji luk, začine i sitno seckan peršunov list. Vi po vašem ukusu možete dodati i više paradajza. Neko voli i kašičicu šećera.
Kada se čorbica skuva ukuvati čikove i trgančiće.
Za pripremu trgančića i čikova napraviti testo od navedenih sastojaka, ne preterano tvrdo.
Od pola testa prstima trgati male trgančiće, male komadiće, može na krpu.
Od pola testa napraviti kratke valjčiće debljine malog prsta.
Ukuvati u čorbicu. Treba malo duže da se kuvaju, možda 20-30 minuta.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 4 osoba
1 supena kašika Brašno T-500
2-3 supena kašika Ulje
oko 1,2 l Voda
oko 0,5 l Paradajz sok
po ukusu So i začini
vezica Peršun list seckani
1 manji komad/a Crveni luk
1 komad/a Šargarepa
1 komad/a Peršun
250 g Brašno T-500
1 kafena kašičica So
po potrebi Voda
Priprema
Priprema čorbice, čikova i trgančića
Na ulju popržiti brašno i dodati vodu i paradajz sok. Šargarepu i peršun narendati i kuvati u čorbici. Ubaciti jedan manji luk, začine i sitno seckan peršunov list. Vi po vašem ukusu možete dodati i više paradajza. Neko voli i kašičicu šećera.
Kada se čorbica skuva ukuvati čikove i trgančiće.
Za pripremu trgančića i čikova napraviti testo od navedenih sastojaka, ne preterano tvrdo.
Od pola testa prstima trgati male trgančiće, male komadiće, može na krpu.
Od pola testa napraviti kratke valjčiće debljine malog prsta.
Ukuvati u čorbicu. Treba malo duže da se kuvaju, možda 20-30 minuta.
Tagovi