Jabuke oljuštiti, izrendati i pomešati sa tri kašike griza i cimetom po želji.
Belanca odvojiti, dodati prstohvat soli i mutiti mikserom dok se ne dobije čvrsta pena. Zatim dodavati žumanca, smeđi i vanilin šećer, pa ostale suve sastojke (brašno, prašak za pecivo, kakao, mleveni rogač i orahe) pa onda i mokre sastojke (mleko, maslinovo ulje, džem, med aromu ruma).
Na kraju dodati pripremljene rendane jabuke i čokoladu naseckanu na komadiće.
Rasporediti u tepsiji na papiru za pečenje.
Peći u zagrejanoj rerni na 190 stepeni C oko 35 minuta.
Napomena: Koristila sam i ovseno i kravlje mleko, kao i džem od šipka ili šljiva, varijante sa/bez cimeta i ruma, uvek ispadne ukusno. Količina čokolade u celom receptu može se smanjiti, ali moja ideja je bila da bude što više čokolade.
Priprema preliva i glazura
Preliv pripremiti u šerpi - pomešati mleko, maslinovo ulje, med, vanilin šećer, čokoladu i kakao i mešati na srednjoj vatri dok ne proključa. Vreo preliv posuti preko ispečenog vrućeg kolača isečenog na kocke.
Glazura se prirpema tako što se otopi čokolada i rasporedi preko kolača.
Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim i nekoliko sati u frižideru
Recept za nagradni konkurs: Recepti za savršen balans
Sastojci
Za 6 osoba
3 komad/a jaja
1 supena kašika smeđeg šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin sweet zero
4 supena kašika brašna
3 supena kašika C Kakao prah
1 supena kašika mlevenog rogača
3 supena kašika mlevenih oraha
3 supena kašika mleka (kravljeg/ovsenog)
2 supena kašika maslinovog ulja
1 supena kašika džema (bez šećera)
1 supena kašika meda
100 g Dr. Oetker Crna čokolada
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma rum
5 komad/a manjih jabuka - rendanih
3 supena kašika C Pšenični griz 250g
1/2 kafena kašičica Dr. Oetker Mleveni cimet
prstohvat soli
500 ml mleka
1 kafena kašičica maslinovog ulja
1 supena kašika meda
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin sweet zero
100 g Dr. Oetker Crna čokolada
2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
100 g Dr. Oetker Crna čokolada
Naši proizvodi
Priprema
Priprema smese i pečenje
Jabuke oljuštiti, izrendati i pomešati sa tri kašike griza i cimetom po želji.
Belanca odvojiti, dodati prstohvat soli i mutiti mikserom dok se ne dobije čvrsta pena. Zatim dodavati žumanca, smeđi i vanilin šećer, pa ostale suve sastojke (brašno, prašak za pecivo, kakao, mleveni rogač i orahe) pa onda i mokre sastojke (mleko, maslinovo ulje, džem, med aromu ruma).
Na kraju dodati pripremljene rendane jabuke i čokoladu naseckanu na komadiće.
Rasporediti u tepsiji na papiru za pečenje.
Peći u zagrejanoj rerni na 190 stepeni C oko 35 minuta.
Napomena: Koristila sam i ovseno i kravlje mleko, kao i džem od šipka ili šljiva, varijante sa/bez cimeta i ruma, uvek ispadne ukusno. Količina čokolade u celom receptu može se smanjiti, ali moja ideja je bila da bude što više čokolade.
Priprema preliva i glazura
Preliv pripremiti u šerpi - pomešati mleko, maslinovo ulje, med, vanilin šećer, čokoladu i kakao i mešati na srednjoj vatri dok ne proključa. Vreo preliv posuti preko ispečenog vrućeg kolača isečenog na kocke.
Glazura se prirpema tako što se otopi čokolada i rasporedi preko kolača.
Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim i nekoliko sati u frižideru
Tagovi