Sipati u posudu suvi kvasac, šećer i mlaku vodu. Dodati polovinu brašna i so. Promešati dobro varjačom tako da nema grudvica, a zatim postepeno dodavati i ostatak brašna. Dobro izlupati varjačom.
Testo ostaviti da narasta oko sat vremena. Vanglicu pokriti samolepljivom folijom i utopliti.
Po receptu tepsiju treba obloziti pek papirom i u nju izručiti naraslo testo.
* Ja sam koristila vatrostalnu činiju prečnika 23 cm, koju sam dobro podmazala komadićem maslaca iz frižidera.
Poravnati površinu testa što je moguće bolje, premazati četkicom u tankom sloju maslinovim uljem i ostaviti ga još 30 minuta da narasta (labavo pokriti samolepljivom folijom).
Peći u rerni zagrejanoj na 250°C prvih 10 minuta, pa smanjiti na 180-200°C. Čim porumeni pokriti ga alu-folijom.
Hleb ukupno peći oko 45 minuta. Kada ga kucnete treba da zvuči "šuplje".
Odmah ga po površini isprskati hladnom vodom, izvaditi iz tepsije i umotati u neki stari stolnjak (ostaće masne fleke). Tako će fino omekšati, a ipak biti i krckav.
Sastojci
Za 4 osoba
500 g Brašno T-400
1 kesica/e Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
2 kafena kašičica Šećer
400 ml Voda
3 supena kašika Maslinovo ulje
2 kafena kašičica So
20 g Maslac
2-3 supena kašika Maslinovo ulje
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Sipati u posudu suvi kvasac, šećer i mlaku vodu. Dodati polovinu brašna i so. Promešati dobro varjačom tako da nema grudvica, a zatim postepeno dodavati i ostatak brašna. Dobro izlupati varjačom.
Testo ostaviti da narasta oko sat vremena. Vanglicu pokriti samolepljivom folijom i utopliti.
Po receptu tepsiju treba obloziti pek papirom i u nju izručiti naraslo testo.
* Ja sam koristila vatrostalnu činiju prečnika 23 cm, koju sam dobro podmazala komadićem maslaca iz frižidera.
Poravnati površinu testa što je moguće bolje, premazati četkicom u tankom sloju maslinovim uljem i ostaviti ga još 30 minuta da narasta (labavo pokriti samolepljivom folijom).
Peći u rerni zagrejanoj na 250°C prvih 10 minuta, pa smanjiti na 180-200°C. Čim porumeni pokriti ga alu-folijom.
Hleb ukupno peći oko 45 minuta. Kada ga kucnete treba da zvuči "šuplje".
Odmah ga po površini isprskati hladnom vodom, izvaditi iz tepsije i umotati u neki stari stolnjak (ostaće masne fleke). Tako će fino omekšati, a ipak biti i krckav.
Tagovi