Potopite urme bez koštica u vrelo mleko na 1 sat da postanu super mekane.
U drugu posudu dodajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dobro promešajte.
Kada urme omekšaju, izmiksajte ih u glatku pastu i prebacite u činiju. Dodajte otopljeni maslac ili ulje i dobro promešajte.
Dodajte suve sastojke i umutite žicom.
Prebacite testo u pleh prečnika 15 cm, pospite ga seckanim orasima i pecite na 180°C oko 50 minuta ili dok ražnjić umetnut u sredinu kolača ne izađe čist.
Napomene
Ovaj kolač može biti posan (vegan) ako koristite ulje i biljno mleko.
Može se praviti sa belim pšeničnim brašnom, kao i onim koje je gluten free. Ne preporučujem bademovo brašno.
Sastojci
Za 12 osoba
200 g Urme (bez koštica)
375 ml Mleko
95 g Maslac (ili ulje)
120 g Integralno brašno
1/2 kafena kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kafena kašičica C Soda bikarbona
50 g Seckani orasi
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Potopite urme bez koštica u vrelo mleko na 1 sat da postanu super mekane.
U drugu posudu dodajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dobro promešajte.
Kada urme omekšaju, izmiksajte ih u glatku pastu i prebacite u činiju. Dodajte otopljeni maslac ili ulje i dobro promešajte.
Dodajte suve sastojke i umutite žicom.
Prebacite testo u pleh prečnika 15 cm, pospite ga seckanim orasima i pecite na 180°C oko 50 minuta ili dok ražnjić umetnut u sredinu kolača ne izađe čist.
Napomene
Ovaj kolač može biti posan (vegan) ako koristite ulje i biljno mleko.
Može se praviti sa belim pšeničnim brašnom, kao i onim koje je gluten free. Ne preporučujem bademovo brašno.
Tagovi