Sastojci

Za 12 osoba

Sastojci

200 g Urme (bez koštica)

375 ml Mleko

95 g Maslac (ili ulje)

120 g Integralno brašno

1/2 kafena kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo

1 kafena kašičica C Soda bikarbona

Dodatno

50 g Seckani orasi

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Potopite urme bez koštica u vrelo mleko na 1 sat da postanu super mekane.

U drugu posudu dodajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dobro promešajte.

Kada urme omekšaju, izmiksajte ih u glatku pastu i prebacite u činiju. Dodajte otopljeni maslac ili ulje i dobro promešajte.

Dodajte suve sastojke i umutite žicom.

Prebacite testo u pleh prečnika 15 cm, pospite ga seckanim orasima i pecite na 180°C oko 50 minuta ili dok ražnjić umetnut u sredinu kolača ne izađe čist.

Napomene

Ovaj kolač može biti posan (vegan) ako koristite ulje i biljno mleko.

Može se praviti sa belim pšeničnim brašnom, kao i onim koje je gluten free. Ne preporučujem bademovo brašno.