Ušpinovati šećer sa 2dl vode (staviti ih zajedno na vatru i pustiti ih da se prokuvaju i da pene nekoliko minuta uz stalno mešanje).
Skloniti sa vatre, dodati margarin, mleko u prahu i kokos. Sve dobro izmešati, ostaviti da se potpuno ohladi i dobro stegne.
Vaditi po malo kašičicom i praviti bombice sa oljuštenim bademom u sredini (badem se lakše ljušti ako se prethodno popari u vreloj vodi), a zatim valjati u kokosovo brašno.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 100 osoba
400 g Šećer
2 dl Voda
250 g Margarin
400 g Sojino mleko u prahu
150 g C Kokos
1 pakovanje/a Bademi
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Ušpinovati šećer sa 2dl vode (staviti ih zajedno na vatru i pustiti ih da se prokuvaju i da pene nekoliko minuta uz stalno mešanje).
Skloniti sa vatre, dodati margarin, mleko u prahu i kokos. Sve dobro izmešati, ostaviti da se potpuno ohladi i dobro stegne.
Vaditi po malo kašičicom i praviti bombice sa oljuštenim bademom u sredini (badem se lakše ljušti ako se prethodno popari u vreloj vodi), a zatim valjati u kokosovo brašno.
Bombice su dobre i bez badema.
P.S. Ova mera je dovoljna za oko 100 bombica.
Prijatno 😊
Tagovi