Sastojci

Za 5 osoba

Burger:

500 g sitno mlevene junetine

1 komad/a Jaja

1 komad/a suve zemičke potopljene u vodu

1 supena kašika Dr. Oetker Palenta

1 supena kašika začin C

1/2 kafena kašičica Biber

1/2 kafena kašičica beli luk u prahu

1 kafena kašičica mlevene paprike

2 supena kašika ulja

Ostalo

5 komad/a integralnih zemički

2 komad/a paradajza

nekoliko listova ajsberg salate

5 supena kašika ruske salate

Naši proizvodi

Priprema

Korak 1

Od navedenih sastojaka napraviti smesu.

Dobro je izmesiti i ostaviti da odstoji oko pola sata.

Korak 2

Smesu podeliti na 5 jednakih delova , oformiti loptice .

Ako se lepi, koristiti palentu i rastanjiti na dlanu u oblik burgera.

Pržiti na ulju dok ne porumeni na obe strane.

Korak 3

Na donji deo zemički staviti rusku salatu ( pravila sam je pre neki dan), pa preko nje po dva koluta paradajza i list ajsberg salate,

Onda dodati topli burger i poklopiti gornjim delom zemičke.

U zavisnosti od apetita i ukusa može da se preko burgera doda senf, kečap i majonez. Ja nisam dodavala jer je već ruska salata dovoljno kalorična.

Prijatno!