Za 8 osoba
400 g šalot luka
400 ml Jabukovo sirće
40 g šećera
Korak 1
Iseći crveni luk na tanke kolutove ili polumesece.
Korak 2
Prokuvati sirće i šećer ( dok se šećer sasvim ne rastopi )
Korak 3
Složiti luk u manje teglice i naliti toplim prelivom-
Može da se jede već posle pola sata.
Korak 4
Ohlađene teglice držati u frižideru ( može i do 3 meseca).
Ovakav luk je odličan kao dodatak na hamburgere u zemički, kao dopuna obrok salata,
a interesantno je da je i jako lepa samostalna salata iako u njemu nema ni trunke soli.
Mislim da ga vredi probati!
Sastojci
Za 8 osoba
400 g šalot luka
400 ml Jabukovo sirće
40 g šećera
Priprema
Korak 1
Iseći crveni luk na tanke kolutove ili polumesece.
Korak 2
Prokuvati sirće i šećer ( dok se šećer sasvim ne rastopi )
Korak 3
Složiti luk u manje teglice i naliti toplim prelivom-
Može da se jede već posle pola sata.
Korak 4
Ohlađene teglice držati u frižideru ( može i do 3 meseca).
Ovakav luk je odličan kao dodatak na hamburgere u zemički, kao dopuna obrok salata,
a interesantno je da je i jako lepa samostalna salata iako u njemu nema ni trunke soli.
Mislim da ga vredi probati!
Tagovi