Sjedinite mleveni mak i šećer u prahu, pa prelijte vrućim mlekom. Dobro promešajte i ostavite da se ohladi. Kada se fil ohladio, dodajte aromu vanile i promešajte.
Fil orasi
Sjedinite mlevene orahe i šećer u prahu, pa prelijte vrućim mlekom. Dobro promešajte i ostavite da se ohladi. Kada se fil ohladio, dodajte aromu ruma i promešajte.
Testo
U sud sipajte kvasac, šećer, vanilin šećer, kašičicu brašna i toplu vodu. Promešajte i ostavite 5 minuta. Nakon toga, dodajte ulje i so i brašnom zamesite testo. Pokrijte streč-folijom i ostavite 10 minuta. Testo razvucite na nauljenoj podlozi na 25 x 25 cm. Premažite puterom/margarinom, preklopite na tri dela, pa ponovite preklapanje druge strane. Pokrijte streč-folijom i ostavite 15 minuta
Priprema
Radnu površinu podmažite uljem. Testo razvucite na 35 x 45 cm. Na jednu polovinu premažite fil od maka, a na drugu fil od oraha. Urolajte obe strane prema sredini. Uz pomoć papira za pečenje prebacite štrudlu u pleh. Ostavite 30 minuta na toplom mestu.
Stavite štrudlu u hladnu rernu, pa uključite da se zagreje na 175℃ i pecite 30 minuta. Nakon toga, štrudlu pokrijte alu-folijom i vratite da se peče još oko 20-25 minuta.
Pečenu štrudlu premažite istopljenim puterom/margarinom i ostavite da se ohladi. Kad se štrudla ohladila, uvijte je u streč-foliju do služenja. Pre služenja, pospite šećerom u prahu.
Sastojci
Za 25 osoba
0,5 kesica/e Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kafena kašičica Šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
165 ml Topla voda
2 supena kašika Ulje
1 prstohvat/a So
300 g Brašno T-400
40 g Maslac
200 g Mleveni mak
150 g C Šećer u prahu 250g
70 ml Mleko (vruće)
1 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila
200 g Mleveni orasi
150 g C Šećer u prahu 250g
70 ml Mleko (vruće)
1 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma rum
20 g Puter/maslac (otopljeni)
Naši proizvodi
Priprema
Fil mak
Sjedinite mleveni mak i šećer u prahu, pa prelijte vrućim mlekom. Dobro promešajte i ostavite da se ohladi. Kada se fil ohladio, dodajte aromu vanile i promešajte.
Fil orasi
Sjedinite mlevene orahe i šećer u prahu, pa prelijte vrućim mlekom. Dobro promešajte i ostavite da se ohladi. Kada se fil ohladio, dodajte aromu ruma i promešajte.
Testo
U sud sipajte kvasac, šećer, vanilin šećer, kašičicu brašna i toplu vodu. Promešajte i ostavite 5 minuta. Nakon toga, dodajte ulje i so i brašnom zamesite testo. Pokrijte streč-folijom i ostavite 10 minuta. Testo razvucite na nauljenoj podlozi na 25 x 25 cm. Premažite puterom/margarinom, preklopite na tri dela, pa ponovite preklapanje druge strane. Pokrijte streč-folijom i ostavite 15 minuta
Priprema
Radnu površinu podmažite uljem. Testo razvucite na 35 x 45 cm. Na jednu polovinu premažite fil od maka, a na drugu fil od oraha. Urolajte obe strane prema sredini. Uz pomoć papira za pečenje prebacite štrudlu u pleh. Ostavite 30 minuta na toplom mestu.
Stavite štrudlu u hladnu rernu, pa uključite da se zagreje na 175℃ i pecite 30 minuta. Nakon toga, štrudlu pokrijte alu-folijom i vratite da se peče još oko 20-25 minuta.
Pečenu štrudlu premažite istopljenim puterom/margarinom i ostavite da se ohladi. Kad se štrudla ohladila, uvijte je u streč-foliju do služenja. Pre služenja, pospite šećerom u prahu.
Tagovi