Sastojci

Za 25 osoba

Testo

1 kafena kašičica Šećer

165 ml Topla voda

2 supena kašika Ulje

1 prstohvat/a So

300 g Brašno T-400

40 g Maslac

Fil mak

200 g Mleveni mak

70 ml Mleko (vruće)

1 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila

Fil orasi

200 g Mleveni orasi

70 ml Mleko (vruće)

1 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma rum

Premazivanje

20 g Puter/maslac (otopljeni)

Naši proizvodi

Priprema

Fil mak

Sjedinite mleveni mak i šećer u prahu, pa prelijte vrućim mlekom. Dobro promešajte i ostavite da se ohladi. Kada se fil ohladio, dodajte aromu vanile i promešajte.

Fil orasi

Sjedinite mlevene orahe i šećer u prahu, pa prelijte vrućim mlekom. Dobro promešajte i ostavite da se ohladi. Kada se fil ohladio, dodajte aromu ruma i promešajte.

Testo

U sud sipajte kvasac, šećer, vanilin šećer, kašičicu brašna i toplu vodu. Promešajte i ostavite 5 minuta. Nakon toga, dodajte ulje i so i brašnom zamesite testo. Pokrijte streč-folijom i ostavite 10 minuta. Testo razvucite na nauljenoj podlozi na 25 x 25 cm. Premažite puterom/margarinom, preklopite na tri dela, pa ponovite preklapanje druge strane. Pokrijte streč-folijom i ostavite 15 minuta

Priprema

Radnu površinu podmažite uljem. Testo razvucite na 35 x 45 cm. Na jednu polovinu premažite fil od maka, a na drugu fil od oraha. Urolajte obe strane prema sredini. Uz pomoć papira za pečenje prebacite štrudlu u pleh. Ostavite 30 minuta na toplom mestu.

Stavite štrudlu u hladnu rernu, pa uključite da se zagreje na 175℃ i pecite 30 minuta. Nakon toga, štrudlu pokrijte alu-folijom i vratite da se peče još oko 20-25 minuta.

Pečenu štrudlu premažite istopljenim puterom/margarinom i ostavite da se ohladi. Kad se štrudla ohladila, uvijte je u streč-foliju do služenja. Pre služenja, pospite šećerom u prahu.