Kačkavalj iseći na komade po željenoj veličini, malo pokvasiti vodom, zatim ispanirati
Brašno, jaja, prezla, zatim opet jaja prezla. Postupak ponoviti 2-3 puta uz pritiskanje da se prezla dobro zalepi, da kačkavalj ne iscuri dok se pohuje. Zagrejati ulje, u dobro zagrejano ulje spustiti kačkavalj, pržiti dok ne porumeni.
Servirati po želji uz dodatak tartar sosa i kriške limuna... Prijatno 🧑🍳
Sastojci
Za 1 osoba
150-200 g Kačkavalj
100 g Brašno T-400
2 komad/a Jaja
100 g Prezla
1 kafena kašičica So
Priprema
Paniranje
Kačkavalj iseći na komade po željenoj veličini, malo pokvasiti vodom, zatim ispanirati
Brašno, jaja, prezla, zatim opet jaja prezla. Postupak ponoviti 2-3 puta uz pritiskanje da se prezla dobro zalepi, da kačkavalj ne iscuri dok se pohuje. Zagrejati ulje, u dobro zagrejano ulje spustiti kačkavalj, pržiti dok ne porumeni.
Servirati po želji uz dodatak tartar sosa i kriške limuna... Prijatno 🧑🍳
Tagovi