Za 3 osoba
500 g belog krompira
1 komzerva tunjevine ( 160gr)
1 manja glavica crnog luka
1 češanj belog luka
2 supena kašika Dr. Oetker Palenta
3 supena kašika sitnog kukuruznog brašna
1 supena kašika začin C
1/2 kafena kašičica Biber
1 kafena kašičica mlevene paprike
Korak 1
Oljuštiti krompir i obariti ga, pa ga ispasirati kao za pire.Može da se koristi i ako vam je ostao deo pirea od ručka.
Iseckati crni i beli luk.
U krompir dodati konzervu tunjevine sve sa uljem , palentu i luk.
Korak 2
Dodati začine i kašiku sitnog kukuruznog brašna , pa rukom dobro izmesiti masu.
Ako nije dovoljno gusta dodati još malo brašna.
Podeliti na koliko želite delova.
Od ove količine sam dobila 9 povećih loptica.
Korak 3
Na radnu površinu sipati brašno i svaku kuglu preoblikovati u kroket ( dobiju se kroketi veličine debrecine).
Bilo bi dobro da se ostave da se malo odmore ( oko pola sata) , ali i ne mora.
Korak 5
Na pleh ređati krokete i malo ih još bolje oblikovati da budu približno iste debljine, da bi se ravnomerno ispekli.
Nije potrebno dodavati nikakvu dodatnu masnoću.
Peku se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Pečeni su kada porumene i malo narastu.
Pečeni kroketi imaju lepu koricu, a unutra su meki.
Ako hoćete da napravite mrsnu varijantu, u smesu se dodaje 50 gr rendanog kačkavalja.
Ukus kroketa je kao da su sa mesom , a ne sa ribom, pa mogu da ih jedu i oni koji baš i ne vole ribu.
Ako do sada niste probali nešto slično, probajte ovo i sigurno će vam se svideti.
Prijatno!
Sastojci
Za 3 osoba
500 g belog krompira
1 komzerva tunjevine ( 160gr)
1 manja glavica crnog luka
1 češanj belog luka
2 supena kašika Dr. Oetker Palenta
3 supena kašika sitnog kukuruznog brašna
1 supena kašika začin C
1/2 kafena kašičica Biber
1 kafena kašičica mlevene paprike
Naši proizvodi
Priprema
Korak 1
Oljuštiti krompir i obariti ga, pa ga ispasirati kao za pire.Može da se koristi i ako vam je ostao deo pirea od ručka.
Iseckati crni i beli luk.
U krompir dodati konzervu tunjevine sve sa uljem , palentu i luk.
Korak 2
Dodati začine i kašiku sitnog kukuruznog brašna , pa rukom dobro izmesiti masu.
Ako nije dovoljno gusta dodati još malo brašna.
Podeliti na koliko želite delova.
Od ove količine sam dobila 9 povećih loptica.
Korak 3
Na radnu površinu sipati brašno i svaku kuglu preoblikovati u kroket ( dobiju se kroketi veličine debrecine).
Bilo bi dobro da se ostave da se malo odmore ( oko pola sata) , ali i ne mora.
Korak 5
Na pleh ređati krokete i malo ih još bolje oblikovati da budu približno iste debljine, da bi se ravnomerno ispekli.
Nije potrebno dodavati nikakvu dodatnu masnoću.
Peku se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Pečeni su kada porumene i malo narastu.
Korak 5
Pečeni kroketi imaju lepu koricu, a unutra su meki.
Ako hoćete da napravite mrsnu varijantu, u smesu se dodaje 50 gr rendanog kačkavalja.
Ukus kroketa je kao da su sa mesom , a ne sa ribom, pa mogu da ih jedu i oni koji baš i ne vole ribu.
Ako do sada niste probali nešto slično, probajte ovo i sigurno će vam se svideti.
Prijatno!
Tagovi