Sastojci

Za 3 osoba

Kroketi:

500 g belog krompira

1 komzerva tunjevine ( 160gr)

1 manja glavica crnog luka

1 češanj belog luka

2 supena kašika Dr. Oetker Palenta

3 supena kašika sitnog kukuruznog brašna

1 supena kašika začin C

1/2 kafena kašičica Biber

1 kafena kašičica mlevene paprike

Naši proizvodi

Priprema

Korak 1

Oljuštiti krompir i obariti ga, pa ga ispasirati kao za pire.Može da se koristi i ako vam je ostao deo pirea od ručka.

Iseckati crni i beli luk.

U krompir dodati konzervu tunjevine sve sa uljem , palentu i luk.

Korak 2

Dodati začine i kašiku sitnog kukuruznog brašna , pa rukom dobro izmesiti masu.

Ako nije dovoljno gusta dodati još malo brašna.

Podeliti na koliko želite delova.

Od ove količine sam dobila 9 povećih loptica.

Korak 3

Na radnu površinu sipati brašno i svaku kuglu preoblikovati u kroket ( dobiju se kroketi veličine debrecine).

Bilo bi dobro da se ostave da se malo odmore ( oko pola sata) , ali i ne mora.

Korak 5

Na pleh ređati krokete i malo ih još bolje oblikovati da budu približno iste debljine, da bi se ravnomerno ispekli.

Nije potrebno dodavati nikakvu dodatnu masnoću.

Peku se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Pečeni su kada porumene i malo narastu.

Korak 5

Pečeni kroketi imaju lepu koricu, a unutra su meki.

Ako hoćete da napravite mrsnu varijantu, u smesu se dodaje 50 gr rendanog kačkavalja.

Ukus kroketa je kao da su sa mesom , a ne sa ribom, pa mogu da ih jedu i oni koji baš i ne vole ribu.

Ako do sada niste probali nešto slično, probajte ovo i sigurno će vam se svideti.

Prijatno!