Odvojiti 300g šećera i staviti da se karamelizuje na tihoj vatri. Žumanca umutiti sa preostalih 300g šećera. Kada se dobije lepa karamel boja šećera dodati margarin iseckan na kocke, seckane orahe i umućena žumanca. Kuvati uz stalno mešanje još oko 5min na tihoj vatri. Fil je gotov kada se prilikom mešanja vidi dno šerpe. Ostaviti da se malo ohladi. Fil staviti između dva lista oblande. Preko drugog lista staviti nešto da pritisne koru i ostaviti da se stegne u frižider.
Recept za nagradni konkurs: Oblande za svaku priliku
Sastojci
Za 10 osoba
600 g Šečera
9 komad/a Žumance
375 g Margarin
375 g Seckani orah
2 Lista C Oblande
Naši proizvodi
Priprema
1.
Odvojiti 300g šećera i staviti da se karamelizuje na tihoj vatri. Žumanca umutiti sa preostalih 300g šećera. Kada se dobije lepa karamel boja šećera dodati margarin iseckan na kocke, seckane orahe i umućena žumanca. Kuvati uz stalno mešanje još oko 5min na tihoj vatri. Fil je gotov kada se prilikom mešanja vidi dno šerpe. Ostaviti da se malo ohladi. Fil staviti između dva lista oblande. Preko drugog lista staviti nešto da pritisne koru i ostaviti da se stegne u frižider.
2.
Sledećeg dana iseći štanglice i servirati.
Prijatno! ❤️
Tagovi