Recept za nagradni konkurs: Oblande za svaku priliku

Sastojci

Za 9 osoba

Kora i prvi premaz:

125 ml kisele pavlake

6 velikih listova ćureće ili pileće šunke

Fil-ruska salata oko 500 gr:

250 g mešanog povrća za rusku salatu

75-100 g ćureće šunke

30-50 g sendvič salame Zlatiborac ili slično

1 komad/a kuvano jaje

150 ml Remoulade (ili tartar sosa ili majoneza)

1/2 kafena kašičica Biber

1/2 kafena kašičica So

po želji komad/a Kiseli krastavčići

Završni premaz:

75 ml kisele pavlake

3-4 supena kašika susama

3-4 supena kašika maka u zrnu

Naši proizvodi

Priprema

Korak 1

Rusku salatu možete da napravite kako vi najviše volite. Svako ima svoju varijantu.Moja je sledeća:

Obariti povrće i jaje. Kada se ohlade očišćeno jaje usitniti viljuškom i pomešati sa povrćem.

Iseckati šunku i salamu i dodati u smesu.Zatim dodati začine i romuladu ili majonez.

Dobro sve izmešati. Podesiti ukus dodavanjem začina i majoneza.

Suvu koru oblande postaviti sa krupnijom stranom na gore i premazati tankim slojem pavlake. Preko pavlake poređati listove šunke.

Ostaviti 10 minuta da kora upije vlagu iz pavlake.

Preko šunke naneti ravan sloj ruske salate i opet ostaviti tako otvorenu koru da odstoji oko 15-20 minuta.

Korak 2

Proveriti da li je kora dovoljno savitljiva, pa ako jeste smotati rolat po dužoj strani oblande.

Zaviti ga u foliju ili kuhinjsku krpu i odložiti u frižider na oko sat vremena.

Korak 3

Izvaditi rolat iz frižidera i iseći ga na 9 komada po 4cm dužine ( cela kora je dugačka oko 36cm)

Korak 4

Susam prepeći u tiganju da dobije zlatnu boju. Ohladiti ga i sipati na pek papir .

Svaku rolnicu tanko premazati pavlakom pa zakotrljati po razastrtom susamu.

Ja sam po istom principu pola rolnica zamotala u zrnca maka.

Količina ruske salate u jednoj rolnici je sasvim dovoljna za jednu osobu.

Ukoliko napravite ove rolatiće od celog pakovanja oblandi , imaćete divno predjelo za bilo koje slavlje.

Probajte, svideće vam se!