Za 9 osoba
1 list C Oblande
125 ml kisele pavlake
6 velikih listova ćureće ili pileće šunke
250 g mešanog povrća za rusku salatu
75-100 g ćureće šunke
30-50 g sendvič salame Zlatiborac ili slično
1 komad/a kuvano jaje
150 ml Remoulade (ili tartar sosa ili majoneza)
1/2 kafena kašičica Biber
1/2 kafena kašičica So
po želji komad/a Kiseli krastavčići
75 ml kisele pavlake
3-4 supena kašika susama
3-4 supena kašika maka u zrnu
Korak 1
Rusku salatu možete da napravite kako vi najviše volite. Svako ima svoju varijantu.Moja je sledeća:
Obariti povrće i jaje. Kada se ohlade očišćeno jaje usitniti viljuškom i pomešati sa povrćem.
Iseckati šunku i salamu i dodati u smesu.Zatim dodati začine i romuladu ili majonez.
Dobro sve izmešati. Podesiti ukus dodavanjem začina i majoneza.
Suvu koru oblande postaviti sa krupnijom stranom na gore i premazati tankim slojem pavlake. Preko pavlake poređati listove šunke.
Ostaviti 10 minuta da kora upije vlagu iz pavlake.
Preko šunke naneti ravan sloj ruske salate i opet ostaviti tako otvorenu koru da odstoji oko 15-20 minuta.
Korak 2
Proveriti da li je kora dovoljno savitljiva, pa ako jeste smotati rolat po dužoj strani oblande.
Zaviti ga u foliju ili kuhinjsku krpu i odložiti u frižider na oko sat vremena.
Korak 3
Izvaditi rolat iz frižidera i iseći ga na 9 komada po 4cm dužine ( cela kora je dugačka oko 36cm)
Korak 4
Susam prepeći u tiganju da dobije zlatnu boju. Ohladiti ga i sipati na pek papir .
Svaku rolnicu tanko premazati pavlakom pa zakotrljati po razastrtom susamu.
Ja sam po istom principu pola rolnica zamotala u zrnca maka.
Količina ruske salate u jednoj rolnici je sasvim dovoljna za jednu osobu.
Ukoliko napravite ove rolatiće od celog pakovanja oblandi , imaćete divno predjelo za bilo koje slavlje.
Probajte, svideće vam se!
Recept za nagradni konkurs: Oblande za svaku priliku
Sastojci
Za 9 osoba
1 list C Oblande
125 ml kisele pavlake
6 velikih listova ćureće ili pileće šunke
250 g mešanog povrća za rusku salatu
75-100 g ćureće šunke
30-50 g sendvič salame Zlatiborac ili slično
1 komad/a kuvano jaje
150 ml Remoulade (ili tartar sosa ili majoneza)
1/2 kafena kašičica Biber
1/2 kafena kašičica So
po želji komad/a Kiseli krastavčići
75 ml kisele pavlake
3-4 supena kašika susama
3-4 supena kašika maka u zrnu
Naši proizvodi
Priprema
Korak 1
Rusku salatu možete da napravite kako vi najviše volite. Svako ima svoju varijantu.Moja je sledeća:
Obariti povrće i jaje. Kada se ohlade očišćeno jaje usitniti viljuškom i pomešati sa povrćem.
Iseckati šunku i salamu i dodati u smesu.Zatim dodati začine i romuladu ili majonez.
Dobro sve izmešati. Podesiti ukus dodavanjem začina i majoneza.
Suvu koru oblande postaviti sa krupnijom stranom na gore i premazati tankim slojem pavlake. Preko pavlake poređati listove šunke.
Ostaviti 10 minuta da kora upije vlagu iz pavlake.
Preko šunke naneti ravan sloj ruske salate i opet ostaviti tako otvorenu koru da odstoji oko 15-20 minuta.
Korak 2
Proveriti da li je kora dovoljno savitljiva, pa ako jeste smotati rolat po dužoj strani oblande.
Zaviti ga u foliju ili kuhinjsku krpu i odložiti u frižider na oko sat vremena.
Korak 3
Izvaditi rolat iz frižidera i iseći ga na 9 komada po 4cm dužine ( cela kora je dugačka oko 36cm)
Korak 4
Susam prepeći u tiganju da dobije zlatnu boju. Ohladiti ga i sipati na pek papir .
Svaku rolnicu tanko premazati pavlakom pa zakotrljati po razastrtom susamu.
Ja sam po istom principu pola rolnica zamotala u zrnca maka.
Količina ruske salate u jednoj rolnici je sasvim dovoljna za jednu osobu.
Ukoliko napravite ove rolatiće od celog pakovanja oblandi , imaćete divno predjelo za bilo koje slavlje.
Probajte, svideće vam se!
Tagovi