Odmrznute maline staviti da se kuvaju sa šećerom 15-ak minuta od vrenja. Ne dodavati tečnost jer su odmrznute, pa će same pustiti svoj sok i u njemu se kuvati. Kada omekšaju dobro ih izgnječiti.
U 100 ml vode dodati kesicu pudinga sa ukusom vanile, izmešati da se prah skroz otopi, pa ulivati u maline i mešati dok se fil ne zgusne i ponovo počne da ključa. Skloniti sa ringle i pokriti folijom. Ostaviti da se ohladi.
Fil sa pistaćima: Staviti 700ml mleka da se kuva sa šećerom. U preostalih 300 ml mleka dodati 3 kesice pudinga sa ukusom bele čokolade i gustin, pa kada mleko na ringli provri uliti puding i mešati dok se ne zgusne i proključa. Skloniti sa ringle, pokriti providnom folijom skroz do fila i ostaviti da se prohladi.
U mlak puding dodati omekšali margarin sa sobne temperature i dobro izmutiti tako da fil postane kremast. Dodati još samlevene pistaće, mešati i fil je gotov.
Slaganje kolača:
Rozen korica, pistać fil, rozen korica, malina fil, rozen korica i tako dok se ne utroši sav materijal. S obzirom da pakovanje sadrži 8 kora, imaćete 4 sloja pistać fila i 3 sloja malina fila, pa je najbolje odmah na početku kašikom podeliti filove na toliko delova kako bi vam slojevi bili jednake debljine.
Poslednja je rozen korica. Preko nje staviti dasku da bi se bolje vezala za fil (voditi računa da ne bude preteško kako ne bi previše pritisnulo kolač) i staviti frižider da se stegne. Sutradan ga preliti glazurom od bele čokolade i ulja, pa nakon pola sata u frižideru seći na štangle i dekorisati svežim malinama i pistaćima.
Sastojci
Za 24 osoba
1 l Mleka
3 pakovanje/a Dr. Oetker Puding sa ukusom bele čokolade
3 supena kašika Dr. Oetker Gustin
150 g Šećera
150 g Margarina
100 g Neslanih pistaća
450 g Smrzunutih malina
100 ml Vode
100 g Šećera
1 pakovanje/a Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
100 g Bele čokolade
3 supena kašika Ulja
1 pakovanje/a Dr. Oetker Rozen kore
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Fil sa malinama:
Odmrznute maline staviti da se kuvaju sa šećerom 15-ak minuta od vrenja. Ne dodavati tečnost jer su odmrznute, pa će same pustiti svoj sok i u njemu se kuvati. Kada omekšaju dobro ih izgnječiti.
U 100 ml vode dodati kesicu pudinga sa ukusom vanile, izmešati da se prah skroz otopi, pa ulivati u maline i mešati dok se fil ne zgusne i ponovo počne da ključa. Skloniti sa ringle i pokriti folijom. Ostaviti da se ohladi.
Fil sa pistaćima: Staviti 700ml mleka da se kuva sa šećerom. U preostalih 300 ml mleka dodati 3 kesice pudinga sa ukusom bele čokolade i gustin, pa kada mleko na ringli provri uliti puding i mešati dok se ne zgusne i proključa. Skloniti sa ringle, pokriti providnom folijom skroz do fila i ostaviti da se prohladi.
U mlak puding dodati omekšali margarin sa sobne temperature i dobro izmutiti tako da fil postane kremast. Dodati još samlevene pistaće, mešati i fil je gotov.
Slaganje kolača:
Rozen korica, pistać fil, rozen korica, malina fil, rozen korica i tako dok se ne utroši sav materijal. S obzirom da pakovanje sadrži 8 kora, imaćete 4 sloja pistać fila i 3 sloja malina fila, pa je najbolje odmah na početku kašikom podeliti filove na toliko delova kako bi vam slojevi bili jednake debljine.
Poslednja je rozen korica. Preko nje staviti dasku da bi se bolje vezala za fil (voditi računa da ne bude preteško kako ne bi previše pritisnulo kolač) i staviti frižider da se stegne. Sutradan ga preliti glazurom od bele čokolade i ulja, pa nakon pola sata u frižideru seći na štangle i dekorisati svežim malinama i pistaćima.
Tagovi