Za 50 osoba
2 kg Dunjaca
1 kg Šećera
3 dl Vode
Priprema
Dunjce dobro oprati pomoću četkice ili grubom stranom novog,čistog sunđera za suđe.
Narendati ih na krupno( ove su s korom,a mogu se i oljuštiti)
Šećer i vodu provreti i u sirup dodati dunjce. Kuvati oko dvadesetak minuta jer su dunjci tvrđi od dunja.
Kapnite malo na tacnu pa kad se ohladi ako ne klizi,slatko je gotovo.
...
Vrelo sipajte u tople tegle i ostavite da se ohladi.
P. S. U ovakvo slatko možete dodati i mrvljene ili krupno sečene orahe.
Sastojci
Za 50 osoba
2 kg Dunjaca
1 kg Šećera
3 dl Vode
Priprema
Priprema
Dunjce dobro oprati pomoću četkice ili grubom stranom novog,čistog sunđera za suđe.
Narendati ih na krupno( ove su s korom,a mogu se i oljuštiti)
Šećer i vodu provreti i u sirup dodati dunjce. Kuvati oko dvadesetak minuta jer su dunjci tvrđi od dunja.
Kapnite malo na tacnu pa kad se ohladi ako ne klizi,slatko je gotovo.
...
Vrelo sipajte u tople tegle i ostavite da se ohladi.
P. S. U ovakvo slatko možete dodati i mrvljene ili krupno sečene orahe.
Tagovi