Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza koja spaja

Sastojci

Za 24 osoba

Za pripremu

2 jaja

250 gr šećera

50 gr maslaca

200 ml mleka

300 gr brašna

Za pripremu preliva

100 gr čokolade

200 ml mleka

200 gr šećera

50 gr maslaca

150 gr C Kokos

Naši proizvodi

Priprema

Za pripremu

Umutite jaja, šećer i maslac sobne temperature pa dodajte mleko. Na kraju sipajte brašno koje ste prethodno sjedinili sa praškom za pecivo. Tepsiju veličine 23x33 cm podmažite i sipajte smesu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15-20 minuta. Ohladite a zatim isecite na željenu parčad.

Za pripremu

Za preliv čokoladu, mleko, šećer i maslac otopite na tihoj vatri. Ohlađene kolače umačite sa svih strana u preliv a zatim svaki kolač uvaljajte u kokos.