Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza koja spaja

Sastojci

Za 20 osoba

sastojci

1 l Mleko

3 supena kašika Šećer

250 g Margarin

200 g prah secer

200 g Bela čokolada

400 g Maline

Naši proizvodi

Priprema

Priprema puding Kreme

Staviti mleko da provri a od litar prethodno odvojiti 200 ml.

U tih 200ml razmutiti 3 pudinga i 3 kasike secera.

Kuvanje puding Kreme

Kad mleko blago provri sipati smesu i kuvati jos 4-5 minuta uz mesanje.

U vrucu kremu staviti belu cokoladu i topiti je mesanjem da se sjedini.

Odloziti da odstoji

Prekriti providnom folijom do same kreme da se ne napravi korica i ostaviti da se ohladi,

ili bar da bude mlako.

Drugi deo puding kreme

Umutiti margarin sa prah secerom pa malo po malo umutiti puding kremu dok smesa ne

bude glatka.

Slatka Pavlaka

U drugu posudu umutiti ohladjenu slatku pavlaku.

Voce

Voce oprati, iseckati pa redjati

Redosled redjanja

redjati:

Rozen kora, puding krem,slatka pavlaka, voce, i tako do kraja.

Staviti tortu u frizider da odstoji bar 4-5 sati.