1. Brašno , šećer, mlaku vodu, kiselu vodu, ulje, mak i prašak za pecivo, uputiti žicom za mućenje da se dobije homogena smesa.
2. Sipati smesu u podmazani pleh i staviti da se peče nekih 30-35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pomešati 4 kašika džema od šipurka sa jednom kašikom mlake vode i staviti na umernoj temperaturi da prokuva sve vreme mešajući. Ovim premazati topao kolač i sačekati da kolač lepo upije džem.
3. Na laganoj vatri rastopiti 200 gr. posne čokolade i 50 gr. margarina i mešajući lepo sjediniti. Premazati celu površinu kolača, ostaviti da se glazura stegne, a potom seći na kocke i služiti.
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza koja spaja
Sastojci
Za 20 osoba
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
Naši proizvodi
Priprema
Sastojci:
3 čaše brašna,
2 čaše šećera,
1 čaša kisele vode,
1 čaša mlake vode,
1 čaša ulja,
200 gr. mlevenog maka,
1 kesica Dr Oetker praška za pecivo.
Za glazuru:
4 kašika džema od šipurka,
1 kašika mlake vode,
200 gr. posne čokolade,
50 gr. posnog margarina.
Priprema:
1. Brašno , šećer, mlaku vodu, kiselu vodu, ulje, mak i prašak za pecivo, uputiti žicom za mućenje da se dobije homogena smesa.
2. Sipati smesu u podmazani pleh i staviti da se peče nekih 30-35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pomešati 4 kašika džema od šipurka sa jednom kašikom mlake vode i staviti na umernoj temperaturi da prokuva sve vreme mešajući. Ovim premazati topao kolač i sačekati da kolač lepo upije džem.
3. Na laganoj vatri rastopiti 200 gr. posne čokolade i 50 gr. margarina i mešajući lepo sjediniti. Premazati celu površinu kolača, ostaviti da se glazura stegne, a potom seći na kocke i služiti.
Prijatno! :)
Tagovi