Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza koja spaja

Sastojci

Za 20 osoba

Naši proizvodi

Priprema

Sastojci:

3 čaše brašna,

2 čaše šećera,

1 čaša kisele vode,

1 čaša mlake vode,

1 čaša ulja,

200 gr. mlevenog maka,

1 kesica Dr Oetker praška za pecivo.

Za glazuru:

4 kašika džema od šipurka,

1 kašika mlake vode,

200 gr. posne čokolade,

50 gr. posnog margarina.

Priprema:

1. Brašno , šećer, mlaku vodu, kiselu vodu, ulje, mak i prašak za pecivo, uputiti žicom za mućenje da se dobije homogena smesa.

2. Sipati smesu u podmazani pleh i staviti da se peče nekih 30-35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pomešati 4 kašika džema od šipurka sa jednom kašikom mlake vode i staviti na umernoj temperaturi da prokuva sve vreme mešajući. Ovim premazati topao kolač i sačekati da kolač lepo upije džem.

3. Na laganoj vatri rastopiti 200 gr. posne čokolade i 50 gr. margarina i mešajući lepo sjediniti. Premazati celu površinu kolača, ostaviti da se glazura stegne, a potom seći na kocke i služiti.

Prijatno! :)