Sastojci

Za 25 osoba

Kore

18 Kom Belanca

21 Kašika Šećer

6 Kašika Brašno T-500

15 Kašika Mlevene plazme

Fil 1

18 Kom Žumanaca

350 Gr Šećera

250 Ml Mleka

250 Gr Margarina

125 Gr Putera

300 Gr Mlevene plazme

Fil 2 i dekoracija

300 do 400 Ml Kisele vode

500 Gr Malina

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kora

Ulupajte 6 belanaca u čvrst šam, pa dodajte 7 kašika šećera i još miksajte.Umešajte 5 kašika ml.plazme i 2 kašike brašna, a potom dobijenu smesu sipajte u papirom za pečenje postavljen pravougaoni pleh (moj je 22x32cm) i poravnajte.Pecite u rerni zagrejanoj na 200 ° C oko 15 minuta.Na isti način od preostalog materijala pripremite još dve kore.

Fil 1 i 2

Umutite žumanca sa 350 g šećera i vanilin šećerom i skuvajte ih na pari ili u mikrotalasnoj.

Posebno skuvajte puding od vanile u mleku sa 2 kašike šećera i ostavite da se hladi.

Penasto umućene puter i margarin sastavite prvo sa pudingom, a zatim i sa ohlađenim žumancima.

Na kraju filu dodajte mlevenu plazmu i izmešajte. Pripremite šlag sa kiselom vodom ili ulupajte slatku pavlaku, već prema želji.

Filovanje

Prvu koru premažite polovinom fila I, poređajte polovinu malina, nanesite sloj šlaga, a potom stavite drugu koru i ponovite postupak filovanja  drugom polovinom fila I, malina i šlagom. Slaganje završite trećom korom.

Rashlađenu tortu dekorišite preostalim šlagom.

Komentari

Odgovori

Super

Odgovori

Super

Odgovori

Fino!

Odgovori

fino 🌼🌸🌻

Odgovori

@sweet_storypredivna

Odgovori

@snezanadjpredivna

Odgovori

Lepa i ukusna!

Odgovori

Lepa torta

Odgovori