

Vrste kolačića: Tehnički i Marketing Podešavanja
Za 25 osoba
18 Kom Belanca
21 Kašika Šećer
6 Kašika Brašno T-500
15 Kašika Mlevene plazme
18 Kom Žumanaca
350 Gr Šećera
1 Kom Dr. Oetker Vanilin šećer
250 Ml Mleka
250 Gr Margarina
125 Gr Putera
300 Gr Mlevene plazme
300 do 400 Ml Kisele vode
500 Gr Malina
Priprema kora
Ulupajte 6 belanaca u čvrst šam, pa dodajte 7 kašika šećera i još miksajte.Umešajte 5 kašika ml.plazme i 2 kašike brašna, a potom dobijenu smesu sipajte u papirom za pečenje postavljen pravougaoni pleh (moj je 22x32cm) i poravnajte.Pecite u rerni zagrejanoj na 200 ° C oko 15 minuta.Na isti način od preostalog materijala pripremite još dve kore.
Fil 1 i 2
Umutite žumanca sa 350 g šećera i vanilin šećerom i skuvajte ih na pari ili u mikrotalasnoj.
Posebno skuvajte puding od vanile u mleku sa 2 kašike šećera i ostavite da se hladi.
Penasto umućene puter i margarin sastavite prvo sa pudingom, a zatim i sa ohlađenim žumancima.
Na kraju filu dodajte mlevenu plazmu i izmešajte. Pripremite šlag sa kiselom vodom ili ulupajte slatku pavlaku, već prema želji.
Filovanje
Prvu koru premažite polovinom fila I, poređajte polovinu malina, nanesite sloj šlaga, a potom stavite drugu koru i ponovite postupak filovanja drugom polovinom fila I, malina i šlagom. Slaganje završite trećom korom.
Rashlađenu tortu dekorišite preostalim šlagom.
Komentari
milijana.s
Divno
liljana
Super
liljana
Super
tijana_v
Fino!
dixi
fino 🌼🌸🌻
anaihrana
@sweet_storypredivna
anaihrana
@snezanadjpredivna
snezanadj
Lepa i ukusna!
sweet_story
Lepa torta