Očišćene krompire i šargarepe preseći na pola i poređati na dno pekača.
Preko njih složiti batake prethodno dobro oprane i dobro posoljene.
Po vrhu svakog bataka sipati malo ulja.
Dodati šolju vode, poklopiti i ubaciti u rernu .
Peče se na 220 stepeni,
Posle sat vremena otvoriti pa batake kašikom preliti sokom sa dna i pogledati da nije sva voda uvrila. Ako jeste dodati još pola šolje, zatvoriti i vratiti u rernu na još jedan sat.
Serviranje
Nakon dva sata meso je savršeno pečeno.
Krompire i šargarepu iseći na komade željene veličine i dodati meso.
Ovako može da se peče sa raznim drugim dodacima po želji.
Povrće ima posebno lep ukus jer upije masnoću iz mesa.
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg pilećih bataka
600 g krompira
300 g šargarepe
1 supena kašika So
1 supena kašika Ulje
1 šolja vode
Priprema
Postupak rada
Očišćene krompire i šargarepe preseći na pola i poređati na dno pekača.
Preko njih složiti batake prethodno dobro oprane i dobro posoljene.
Po vrhu svakog bataka sipati malo ulja.
Dodati šolju vode, poklopiti i ubaciti u rernu .
Peče se na 220 stepeni,
Posle sat vremena otvoriti pa batake kašikom preliti sokom sa dna i pogledati da nije sva voda uvrila. Ako jeste dodati još pola šolje, zatvoriti i vratiti u rernu na još jedan sat.
Serviranje
Nakon dva sata meso je savršeno pečeno.
Krompire i šargarepu iseći na komade željene veličine i dodati meso.
Ovako može da se peče sa raznim drugim dodacima po želji.
Povrće ima posebno lep ukus jer upije masnoću iz mesa.
Prijatno!
Tagovi