Sastojci

Za 4 osoba

Ručak:

1 kg pilećih bataka

600 g krompira

300 g šargarepe

1 supena kašika So

1 supena kašika Ulje

1 šolja vode

Priprema

Postupak rada

Očišćene krompire i šargarepe preseći na pola i poređati na dno pekača.

Preko njih složiti batake prethodno dobro oprane i dobro posoljene.

Po vrhu svakog bataka sipati malo ulja.

Dodati šolju vode, poklopiti i ubaciti u rernu .

Peče se na 220 stepeni,

Posle sat vremena otvoriti pa batake kašikom preliti sokom sa dna i pogledati da nije sva voda uvrila. Ako jeste dodati još pola šolje, zatvoriti i vratiti u rernu na još jedan sat.

Serviranje

Nakon dva sata meso je savršeno pečeno.

Krompire i šargarepu iseći na komade željene veličine i dodati meso.

Ovako može da se peče sa raznim drugim dodacima po želji.

Povrće ima posebno lep ukus jer upije masnoću iz mesa.

Prijatno!