Sastojci

Za 20 osoba

Naši proizvodi

Priprema

SLANA TORTA SA TIKVICAMA

2-3 veće tikvice za pohovanje najbolje duguljaste

3-4 kisele pavlake

oko 200-250 g šunke

jaja, brašno, ulje za pohovanje

kačkavalj za posipanje

Članak

Kako iskoristiti korecitrusa?

Priprema

1.

Tikvice iseckati tanko za pohovanje, posoliti i ostaviti da puste vodu, zatim ih ocediti, uvaljati u brašno i pržiti na vrelom ulju. Ostaviti ih da se dobro ohlade.

2.

Ohladjene tikvice redjati u pleh, četvrtastu vatrostalnu činiju ili duguljasti kalup (već kako kome odgovara i u zavisnosti od količine ispohovanih tikvica), premazati pavlakom u tankom sloju (nemojte da sitničite previše jer će torta onda biti suva) i posuti sitno seckanom šunkom, pa onda opet tikvice, pavlaka, šunka i tako do kraja dok ne potrošite sve tikvice sa kojima i završavate.

3.

Gornji sloj tikvica premazati pavlakom i posuti izrendanim kačkavaljem.