Tikvice iseckati tanko za pohovanje, posoliti i ostaviti da puste vodu, zatim ih ocediti, uvaljati u brašno i pržiti na vrelom ulju. Ostaviti ih da se dobro ohlade.
2.
Ohladjene tikvice redjati u pleh, četvrtastu vatrostalnu činiju ili duguljasti kalup (već kako kome odgovara i u zavisnosti od količine ispohovanih tikvica), premazati pavlakom u tankom sloju (nemojte da sitničite previše jer će torta onda biti suva) i posuti sitno seckanom šunkom, pa onda opet tikvice, pavlaka, šunka i tako do kraja dok ne potrošite sve tikvice sa kojima i završavate.
3.
Gornji sloj tikvica premazati pavlakom i posuti izrendanim kačkavaljem.
Sastojci
Za 20 osoba
1 g Dr. Oetker Prašak za pecivo
Naši proizvodi
Priprema
SLANA TORTA SA TIKVICAMA
2-3 veće tikvice za pohovanje najbolje duguljaste
3-4 kisele pavlake
oko 200-250 g šunke
jaja, brašno, ulje za pohovanje
kačkavalj za posipanje
Članak
Kako iskoristiti korecitrusa?
Priprema
1.
Tikvice iseckati tanko za pohovanje, posoliti i ostaviti da puste vodu, zatim ih ocediti, uvaljati u brašno i pržiti na vrelom ulju. Ostaviti ih da se dobro ohlade.
2.
Ohladjene tikvice redjati u pleh, četvrtastu vatrostalnu činiju ili duguljasti kalup (već kako kome odgovara i u zavisnosti od količine ispohovanih tikvica), premazati pavlakom u tankom sloju (nemojte da sitničite previše jer će torta onda biti suva) i posuti sitno seckanom šunkom, pa onda opet tikvice, pavlaka, šunka i tako do kraja dok ne potrošite sve tikvice sa kojima i završavate.
3.
Gornji sloj tikvica premazati pavlakom i posuti izrendanim kačkavaljem.