Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti u frižideru da malo očvrsne radi lakšeg oblikovanja kolačića. Posle pola sata izvaditi testo i podeliti na dva dela. Jedan deo rastanjiti na 3-5mm, pa modlom vaditi reckaste pravougaonike. Na pola svakog kolačića staviti džem ( ja sam koristila gust džem od pomorandže), pa ga presaviti i preklopiti.Malo pritisnuti ivice da ne iscuri džem. Poređati u pleh za pečenje. Treba da ih bude oko 20komada ( zavisi od veličine modle)
Korak 2:
Drugu polovinu testa rastanjiti na istu debljinu i modlicom vaditi kružne keksiće. Pola krugova nafilovati sa malo paste od mlevenog badema, preklopiti i na vrh utisnuti ceo badem.Ivice zatvoriti viljuškom da dobiju oblik školjkica. Drugu polovinu nafilovati otopljenom čokoladom i na isti način preklopiti.I njih poređati u pleh za pečenje.
Korak 3:
Kolačiće peći 10 do 15 minuta na srednjoj visini u rerni na 180-200 stepeni. Kada malo porumene, gotovi su .
Kako koja tura kolačića bude pečena, odmah ih uvaljati u prah šećer i vanilu. Cela kuća će zamirisati na slavlje.Kada se ohlade mogu da se čuvaju u kutiji za keks do momenta serviranja.
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza koja spaja
Sastojci
Za 60 osoba
500 g brašna
250 g Margarin
125 g C Šećer u prahu 250g
1 kesica/e C Vanilin šećer
malo rendane korice od limuna
oko 100 g džema po izboru
50 g mlevenih badema
1 supena kašika C Šećer u prahu 250g
malo soka od limuna
20 komad/a celih badema
oko 25 g Dr. Oetker Crna čokolada
1 kafena kašičica ulja
125 g C Šećer u prahu 250g
1 kesica/e C Vanilin šećer
Naši proizvodi
Priprema
Korak 1:
Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti u frižideru da malo očvrsne radi lakšeg oblikovanja kolačića. Posle pola sata izvaditi testo i podeliti na dva dela. Jedan deo rastanjiti na 3-5mm, pa modlom vaditi reckaste pravougaonike. Na pola svakog kolačića staviti džem ( ja sam koristila gust džem od pomorandže), pa ga presaviti i preklopiti.Malo pritisnuti ivice da ne iscuri džem. Poređati u pleh za pečenje. Treba da ih bude oko 20komada ( zavisi od veličine modle)
Korak 2:
Drugu polovinu testa rastanjiti na istu debljinu i modlicom vaditi kružne keksiće. Pola krugova nafilovati sa malo paste od mlevenog badema, preklopiti i na vrh utisnuti ceo badem.Ivice zatvoriti viljuškom da dobiju oblik školjkica. Drugu polovinu nafilovati otopljenom čokoladom i na isti način preklopiti.I njih poređati u pleh za pečenje.
Korak 3:
Kolačiće peći 10 do 15 minuta na srednjoj visini u rerni na 180-200 stepeni. Kada malo porumene, gotovi su .
Kako koja tura kolačića bude pečena, odmah ih uvaljati u prah šećer i vanilu. Cela kuća će zamirisati na slavlje.Kada se ohlade mogu da se čuvaju u kutiji za keks do momenta serviranja.
Tagovi