Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza koja spaja

Sastojci

Za 60 osoba

Testo:

500 g brašna

250 g Margarin

malo rendane korice od limuna

Fil za jastučiće:

oko 100 g džema po izboru

Fil za školjkice 1:

50 g mlevenih badema

1 supena kašika C Šećer u prahu 250g

malo soka od limuna

20 komad/a celih badema

Fil za školjkice 2:

1 kafena kašičica ulja

Naši proizvodi

Priprema

Korak 1:

Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti u frižideru da malo očvrsne radi lakšeg oblikovanja kolačića. Posle pola sata izvaditi testo i podeliti na dva dela. Jedan deo rastanjiti na 3-5mm, pa modlom vaditi reckaste pravougaonike. Na pola svakog kolačića staviti džem ( ja sam koristila gust džem od pomorandže), pa ga presaviti i preklopiti.Malo pritisnuti ivice da ne iscuri džem. Poređati u pleh za pečenje. Treba da ih bude oko 20komada ( zavisi od veličine modle)

Korak 2:

Drugu polovinu testa rastanjiti na istu debljinu i modlicom vaditi kružne keksiće. Pola krugova nafilovati sa malo paste od mlevenog badema, preklopiti i na vrh utisnuti ceo badem.Ivice zatvoriti viljuškom da dobiju oblik školjkica. Drugu polovinu nafilovati otopljenom čokoladom i na isti način preklopiti.I njih poređati u pleh za pečenje.

Korak 3:

Kolačiće peći 10 do 15 minuta na srednjoj visini u rerni na 180-200 stepeni. Kada malo porumene, gotovi su .

Kako koja tura kolačića bude pečena, odmah ih uvaljati u prah šećer i vanilu. Cela kuća će zamirisati na slavlje.Kada se ohlade mogu da se čuvaju u kutiji za keks do momenta serviranja.