Od navedenih sastojaka uobičajeno zamesiti testo. Ostaviti da nadođe na toplom pola sata.
Oblikovanje testa
Testo podeliti na 1 i 2 trećine. Od većeg dela razviti pravougaoni koji premazujemo omekšalim margarinom i sečemo na rolat 1 cm debljine i formiramo krug u tepsiji. U središte kruga stavljamo od ostatka testa kiflu formiranju na isti način, razvičemo pravougaonik, premažemo margarinom i zasečemo do pola pa urolamo u kiflu, krug. Sredinu pogače popunimo ostacima testa po želji, npr.ružica
Premaz
Celu pogaču nakon 15 min premazati umućen im žumance tom sa kašikom mleka i ukrasiti po želji...
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza koja spaja
Sastojci
Za 8 osoba
550 Gr Brašno T-400
1 Kesica C Suvi kvasac 10g
4 Kašike Ulja
250 Ml Mleka
1 Kašičica Šećera
1 Kašičica Soli
100 Gr Margarina
2 Kom Jaja
Naši proizvodi
Priprema
Testo
Od navedenih sastojaka uobičajeno zamesiti testo. Ostaviti da nadođe na toplom pola sata.
Oblikovanje testa
Testo podeliti na 1 i 2 trećine. Od većeg dela razviti pravougaoni koji premazujemo omekšalim margarinom i sečemo na rolat 1 cm debljine i formiramo krug u tepsiji. U središte kruga stavljamo od ostatka testa kiflu formiranju na isti način, razvičemo pravougaonik, premažemo margarinom i zasečemo do pola pa urolamo u kiflu, krug. Sredinu pogače popunimo ostacima testa po želji, npr.ružica
Premaz
Celu pogaču nakon 15 min premazati umućen im žumance tom sa kašikom mleka i ukrasiti po želji...
Tagovi