Za 24 osoba
1 pakovanje/a Dr. Oetker Rozen kore
1,5 l Mleko
4 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
300 g Šećer
150 g Bela čokolada
500 ml Slatka pavlaka
1 komad/a Margarin
300 g Maline
500 ml Voda
1 kesica/e C Puding sa ukusom maline
50 g Šećer
PRIPREMA FILA OD PUDINGA
Od pripremljene količine mleka odvojiti 2 dl i njime razmutiti puding.
U preostalu količinu mleka dodati šećer i staviti da provri.
Kada mleko počne da vri polako sipati puding i kuvati dok se ne zgusne.
Pripremljeni puding ostaviti da se ohladi i stegne.
U ohlađen puding dodati margarin i mutiti mikserom dok fil ne pistane penast.
Zatim dodati 100 g rendane bele čokolade.
PRIPREMA VOĆNOG FILA
Maline preliti sa vodom i kratko ih prokuvati.
Kada voda počne da vri dodati razmućen puding,takođe sa vodom.
Kuvati dok se fil ne zgusne.
Ostaviti fil da se ohladi.
FILOVANJE TORTE
Koru staviti na tacnu i premazati je sa filom od pudinga.
Preko pudinga naneti umućenu slatku pavlaku.
Zatim staviti drugu koru i ponoviti postupak.
Preko fila od pudinga naneti voćni fil na 2 ili 3 mesta .Tad ne nanositi slatku pavlaku.
Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
Filovanje završiti sa slatkom pavlakom i premazati celu tortu.
DEKORACIJA
Tortu posuti sa preostalom rendanom belom čokoladom i ukrasiti sa malinama.
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza koja spaja
Sastojci
Za 24 osoba
1 pakovanje/a Dr. Oetker Rozen kore
1,5 l Mleko
4 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
300 g Šećer
150 g Bela čokolada
500 ml Slatka pavlaka
1 komad/a Margarin
300 g Maline
500 ml Voda
1 kesica/e C Puding sa ukusom maline
50 g Šećer
Naši proizvodi
Priprema
PRIPREMA FILA OD PUDINGA
Od pripremljene količine mleka odvojiti 2 dl i njime razmutiti puding.
U preostalu količinu mleka dodati šećer i staviti da provri.
Kada mleko počne da vri polako sipati puding i kuvati dok se ne zgusne.
Pripremljeni puding ostaviti da se ohladi i stegne.
U ohlađen puding dodati margarin i mutiti mikserom dok fil ne pistane penast.
Zatim dodati 100 g rendane bele čokolade.
PRIPREMA VOĆNOG FILA
Maline preliti sa vodom i kratko ih prokuvati.
Kada voda počne da vri dodati razmućen puding,takođe sa vodom.
Kuvati dok se fil ne zgusne.
Ostaviti fil da se ohladi.
FILOVANJE TORTE
Koru staviti na tacnu i premazati je sa filom od pudinga.
Preko pudinga naneti umućenu slatku pavlaku.
FILOVANJE TORTE
Zatim staviti drugu koru i ponoviti postupak.
Preko fila od pudinga naneti voćni fil na 2 ili 3 mesta .Tad ne nanositi slatku pavlaku.
FILOVANJE TORTE
Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
Filovanje završiti sa slatkom pavlakom i premazati celu tortu.
DEKORACIJA
Tortu posuti sa preostalom rendanom belom čokoladom i ukrasiti sa malinama.
Tagovi