Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza koja spaja

Sastojci

Za 24 osoba

POTERNI SATOJCI ZA KORE
POTREBNI SATOJCI ZA FIL

1,5 l Mleko

300 g Šećer

150 g Bela čokolada

500 ml Slatka pavlaka

1 komad/a Margarin

POTREBNI SATOJCI ZA VOĆNI FIL

300 g Maline

500 ml Voda

50 g Šećer

Naši proizvodi

Priprema

PRIPREMA FILA OD PUDINGA

Od pripremljene količine mleka odvojiti 2 dl i njime razmutiti puding.

U preostalu količinu mleka dodati šećer i staviti da provri.

Kada mleko počne da vri polako sipati puding i kuvati dok se ne zgusne.

Pripremljeni puding ostaviti da se ohladi i stegne.

U ohlađen puding dodati margarin i mutiti mikserom dok fil ne pistane penast.

Zatim dodati 100 g rendane bele čokolade.

PRIPREMA VOĆNOG FILA

Maline preliti sa vodom i kratko ih prokuvati.

Kada voda počne da vri dodati razmućen puding,takođe sa vodom.

Kuvati dok se fil ne zgusne.

Ostaviti fil da se ohladi.

FILOVANJE TORTE

Koru staviti na tacnu i premazati je sa filom od pudinga.

Preko pudinga naneti umućenu slatku pavlaku.

FILOVANJE TORTE

Zatim staviti drugu koru i ponoviti postupak.

Preko fila od pudinga naneti voćni fil na 2 ili 3 mesta .Tad ne nanositi slatku pavlaku.

FILOVANJE TORTE

Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši sav materijal.

Filovanje završiti sa slatkom pavlakom i premazati celu tortu.

DEKORACIJA

Tortu posuti sa preostalom rendanom belom čokoladom i ukrasiti sa malinama.