Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza koja spaja

Sastojci

Za 30 osoba

Za pripremu

500 gr tankih kora za pitu

1,5 kg jabuka

200 gr mlevenih oraha

50 gr suvog grožđa

250 gr putera

200 ml kisele vode

4 šolje vode

2 šolje šećera

Naši proizvodi

Priprema

Za pripremu

Jabuke oljuštite, izrendajte pa propržite na suvo da tečnost iz jabuka ispari. Sklonite sa vatre, dodajte mlevene orahe, suvo grožđe i cimet.  Složite tri kore jednu na drugu, na početak šire strane stavite fil i čvršće urolajte.

Za pripremu

Složite u pleh. Ponovite postupak sa ostalim korama i filom.

Za pripremu

Isecite na željenu parčad. 

Za pripremu

Puter i kiselu vodu istopite na tihoj vatri pa prelijte preko baklave. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Kada je gotovo izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Vodu i šećer stavite da vriju oko 10 minuta pa time prelijte ohlađenu baklavu.