Jabuke oljuštite, izrendajte pa propržite na suvo da tečnost iz jabuka ispari. Sklonite sa vatre, dodajte mlevene orahe, suvo grožđe i cimet. Složite tri kore jednu na drugu, na početak šire strane stavite fil i čvršće urolajte.
Za pripremu
Složite u pleh. Ponovite postupak sa ostalim korama i filom.
Za pripremu
Isecite na željenu parčad.
Za pripremu
Puter i kiselu vodu istopite na tihoj vatri pa prelijte preko baklave. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Kada je gotovo izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Vodu i šećer stavite da vriju oko 10 minuta pa time prelijte ohlađenu baklavu.
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza koja spaja
Sastojci
Za 30 osoba
500 gr tankih kora za pitu
1,5 kg jabuka
200 gr mlevenih oraha
50 gr suvog grožđa
po ukusu Dr. Oetker Mleveni cimet
250 gr putera
200 ml kisele vode
4 šolje vode
2 šolje šećera
Naši proizvodi
Priprema
Za pripremu
Jabuke oljuštite, izrendajte pa propržite na suvo da tečnost iz jabuka ispari. Sklonite sa vatre, dodajte mlevene orahe, suvo grožđe i cimet. Složite tri kore jednu na drugu, na početak šire strane stavite fil i čvršće urolajte.
Za pripremu
Složite u pleh. Ponovite postupak sa ostalim korama i filom.
Za pripremu
Isecite na željenu parčad.
Za pripremu
Puter i kiselu vodu istopite na tihoj vatri pa prelijte preko baklave. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Kada je gotovo izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Vodu i šećer stavite da vriju oko 10 minuta pa time prelijte ohlađenu baklavu.