Crni luk isecite na sitno i dinstajte na tihoj vatri. Kada omekša dodajte izrendanu zelen i šargarepu i lovorov list. Nastavite sa dinstanjem uz dolivanje vode po potrebi. Meso i krompir isecite na sitne kockice. Kada luk i šargarepa omekšaju dodajte meso, krompir, grašak i dolivajte vode sve dok meso ne omekša. Zatim stavite alevu papriku, promešajte pa nalijte paradajz. Dolijte vode prema željenoj gustini čorbe, promešajte, posolite, pobiberite i začinite. Kada čorba provri sipajte pirinač i pustite da vri dok se pirinač ne skuva.
Sastojci
Za 2 osoba
300 gr svinjskog mesa
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 zelen
2-3 mlada krompira
1 šaka graška
1 šaka pirinča
1 kašičica aleve paprike
1 dcl soka od paradajza
1 lovorov list
2 kašike mešavine začina
po ukusu so, mleveni crni biber
Priprema
Za pripremu
Crni luk isecite na sitno i dinstajte na tihoj vatri. Kada omekša dodajte izrendanu zelen i šargarepu i lovorov list. Nastavite sa dinstanjem uz dolivanje vode po potrebi. Meso i krompir isecite na sitne kockice. Kada luk i šargarepa omekšaju dodajte meso, krompir, grašak i dolivajte vode sve dok meso ne omekša. Zatim stavite alevu papriku, promešajte pa nalijte paradajz. Dolijte vode prema željenoj gustini čorbe, promešajte, posolite, pobiberite i začinite. Kada čorba provri sipajte pirinač i pustite da vri dok se pirinač ne skuva.