Sastojci

Za 2 osoba

Za pripremu

300 gr svinjskog mesa

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

1 zelen

2-3 mlada krompira

1 šaka graška

1 šaka pirinča

1 kašičica aleve paprike

1 dcl soka od paradajza

1 lovorov list

2 kašike mešavine začina

po ukusu so, mleveni crni biber

Priprema

Za pripremu

Crni luk isecite na sitno i dinstajte na tihoj vatri. Kada omekša dodajte izrendanu zelen i šargarepu i lovorov list. Nastavite sa dinstanjem uz dolivanje  vode po potrebi. Meso i krompir isecite na sitne kockice. Kada luk i šargarepa omekšaju dodajte meso, krompir, grašak i dolivajte vode  sve dok meso ne omekša. Zatim stavite alevu papriku, promešajte pa nalijte paradajz. Dolijte vode prema željenoj gustini čorbe, promešajte, posolite, pobiberite i začinite. Kada čorba provri sipajte pirinač i pustite da vri dok se pirinač ne skuva.