Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza koja spaja
Sastojci
Za 24 osoba
Za pripremu
1 kg
brašna
500 ml
mleka
100 ml
ulja
2
jajeta
20 gr
kvasca
2 kašike
šećera
1/2 kašičice
soli
100 gr
čokolade
200 gr
menaž glazure
Priprema
Za pripremu
U mlako mleko stavite kvasac i šećer. Ostavite da se kvasac istopi pa dodajte so, jaja i ulje pa zamesite testo. Ostavite ga da odstoji 15 minuta pa premesite i podelite na 3 dela.
Za pripremu
. Svaki deo razvijte u krug i isecite na osmine, malo zasecite pri dnu pa na svaku stavite po malo čokolade koju ste isekli na sitno, uvijte u kifle i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.
Za pripremu
Ostavite ih da odstoje 20 minuta da narastu i pecite na 200 stepeni 20 minuta. Ispečene kifle ostavite da se malo prohlade.
Za pripremu
Za to vreme pripremite Menaž glazuru prema uputstvu pa silikonskom četkicom premažite svaku kiflicu. Kada se čokolada stegne poslužite kiflice.
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza koja spaja
Sastojci
Za 24 osoba
1 kg brašna
500 ml mleka
100 ml ulja
2 jajeta
20 gr kvasca
2 kašike šećera
1/2 kašičice soli
100 gr čokolade
200 gr menaž glazure
Priprema
Za pripremu
U mlako mleko stavite kvasac i šećer. Ostavite da se kvasac istopi pa dodajte so, jaja i ulje pa zamesite testo. Ostavite ga da odstoji 15 minuta pa premesite i podelite na 3 dela.
Za pripremu
. Svaki deo razvijte u krug i isecite na osmine, malo zasecite pri dnu pa na svaku stavite po malo čokolade koju ste isekli na sitno, uvijte u kifle i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.
Za pripremu
Ostavite ih da odstoje 20 minuta da narastu i pecite na 200 stepeni 20 minuta. Ispečene kifle ostavite da se malo prohlade.
Za pripremu
Za to vreme pripremite Menaž glazuru prema uputstvu pa silikonskom četkicom premažite svaku kiflicu. Kada se čokolada stegne poslužite kiflice.