Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza koja spaja

Sastojci

Za 24 osoba

Za pripremu

1 kg brašna

500 ml mleka

100 ml ulja

2 jajeta

20 gr kvasca

2 kašike šećera

1/2 kašičice soli

100 gr čokolade

200 gr menaž glazure

Priprema

Za pripremu

U mlako mleko stavite kvasac i šećer. Ostavite da se kvasac istopi pa dodajte so, jaja i ulje pa zamesite testo. Ostavite ga da odstoji 15 minuta pa premesite i podelite na 3 dela.

Za pripremu

. Svaki deo razvijte u krug i isecite na osmine, malo zasecite pri dnu pa na svaku stavite po malo čokolade koju ste isekli na sitno, uvijte u kifle i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Za pripremu

Ostavite ih da odstoje 20 minuta da narastu i pecite na 200 stepeni 20 minuta. Ispečene kifle ostavite da se malo prohlade.

Za pripremu

Za to vreme pripremite Menaž glazuru prema uputstvu pa silikonskom četkicom premažite svaku kiflicu. Kada se čokolada stegne poslužite kiflice.