U sudu za mućenje sipajte kiselu vodu, so, ajvar i umutite žicom za mućenje. Dodajte ulje a zatim i brašno, mlevenu slatku papriku i prašak za pecivo. Promešajte a zatim smesu sipajte u tepsiju obloženu pek papirom dimenzije 40x25cm. Ravnomerno rasporedite i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15-20min.
Pazite da se kora ne presuši jer neće moći da se urola. Proveravajte čačkalicom da li je pečeno.
Pečenu koru izvadite iz rerne i ostavite 5 min da se prohladi a zatim je urolajte.
Priprema fila
Krompir oljuštite i izmerite 150g, isecite na sitno a zatim skuvajte sa malo soli. Od skuvanog krompira napravite pire i ostavite da se ohladi. U hladan krompir pire dajte majonez i rendane krastavčiće i dobro promešajte. Posolite ukoliko je potrebno.
Završetak rolata
Koru odmotajte i uklonite papir za pečenje. Premažite fil ravnomerno preko kore a zatim ponovo pažljivo urolajte.
Rolat pokrijte novim papirom za pečenje a potom i suvom kuhinjskom krpom kako se ne bi osušuo. Pre sečenja ostavite da odstoji par sati a najbolje preko noći.
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza koja spaja
Sastojci
Za 15 osoba
200 ml Kisele vode
1 prstohvat/a Soli
4 supena kašika Ajvar
1 kafena kašičica Mlevene slatke paprike
3 supena kašika Ulja
10-12 supena kašika Brašno T-500
1 kafena kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo
100 g Posni majonez
2-3 komad/a Kisela krastavčića
150 g Skuvanog krompira
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore
U sudu za mućenje sipajte kiselu vodu, so, ajvar i umutite žicom za mućenje. Dodajte ulje a zatim i brašno, mlevenu slatku papriku i prašak za pecivo. Promešajte a zatim smesu sipajte u tepsiju obloženu pek papirom dimenzije 40x25cm. Ravnomerno rasporedite i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15-20min.
Pazite da se kora ne presuši jer neće moći da se urola. Proveravajte čačkalicom da li je pečeno.
Pečenu koru izvadite iz rerne i ostavite 5 min da se prohladi a zatim je urolajte.
Priprema fila
Krompir oljuštite i izmerite 150g, isecite na sitno a zatim skuvajte sa malo soli. Od skuvanog krompira napravite pire i ostavite da se ohladi. U hladan krompir pire dajte majonez i rendane krastavčiće i dobro promešajte. Posolite ukoliko je potrebno.
Završetak rolata
Koru odmotajte i uklonite papir za pečenje. Premažite fil ravnomerno preko kore a zatim ponovo pažljivo urolajte.
Rolat pokrijte novim papirom za pečenje a potom i suvom kuhinjskom krpom kako se ne bi osušuo. Pre sečenja ostavite da odstoji par sati a najbolje preko noći.
Tagovi